Orgie af Skytrax-priser

qatar airways airbus a380 london heathrow lufthavnANERKENDELSE: Vinderne af Skytrax’ mange kategorier er sikkert fortjente. Skytrax uddeler mange priser i mange kategorier – Skytrax har god humor ved at give pris til Norwegian som bedste lavprisflyselskab på langruter, næppe stemt ind af de mange tusinde passagerer som i dagevis må vente, når Norwegian har problemer.

Ved det igangværende Paris Air Show har Skytrax uddelt sine mange årlige priser. Skytrax-priserne uddeles angiveligt på baggrund af over 18 mio. spørgeundersøgelser fra flypassagerer verden over.

Blandt de rigtig mange Skytrax-priser er kategorier som årets bedste flyselskab (Qatar Airways), bedste lavprisselskab (i Europa blev det Norwegian – der også blev kåret som bedste lavprisselskab på langruter), bedste luftfartsalliance (Oneworld), flyselskabet med bedste underholdning ombord osv. osv.

Blandt Skytrax’ mange underkategorier er også fem for bedste kabineindretning, fem indenfor bedste flysæder, fire indenfor lounger, fire for catering, bedste flyselskab pr. region – opdelt i 14, bedste i Europa, men også Europas bedste i nord (Finnair), syd-, øst- og Vesteuropa, 10 med bedste kabinebesætninger, syv med bedste regionale og ni med bedste lavprisselskab.

Norwegian bliver af Skytrax udråbt til verdens bedste lavprisflyselskab på langruter – og Europas bedste lavprisselskab.

Af de 100 bedste flyselskaber i verden kom Norwegian ind som nr. 33, mens SAS blev nr. 57. De fem flyselskaber i toppen af denne Skytrax-liste blev Qatar Airways, Singapore Airlines, Cathay Pacific, Turkish Airlines og Emirates. Nr. 100 blev Fiji Airways

Blandt de mange Skytrax-kategorier er i år disse vindere:

Bedste Economy Class – Asiana Airlines

Bedste Premium Economy – Air New Zealand

Bedste Business Class – Austrian Airlines

Bedste Regional Airline Europa – Aegean Airlines

Bedste flyselskaber i Europa; i Sydeuropa: Turkish Airlines, Nordeuropa: Finnair, Vesteuropa: Lufthansa og Østeuropa: Aeroflot.

Bedste flyselskab i Afrika – South African Airways

Bedste flyselskab i Nordamerika – Virgin America

Bedste flyselskab i Sydamerika – LAN Airlines

Bedste flyselskab i Mellemøsten – Qatar Airways

Bedste flyselskab i Asien – Singapore Airlines

Bedste flyselskab i Europa – Turkish Airlines

Det var sjette år i træk, at Skytrax kårede Finnair til bedste flyselskab i Nordeuropa.

“Det er en anerkendelse af vores medarbejderes dedikerede arbejde, når de på jorden og i luften med Finnair skaber forbindelsen mellem Europa og Asien. Vi ønsker at give vores kunder en unik nordisk oplevelse, og vi vil vi investere yderligere for at forbedre vores produkt og service. Vi har allerede flere forbedringer på vej, og vi glæder os til at præsentere det helt nye A350 langrutefly i efteråret,” siger Juha Järvinen, Chief Commercial Officer, Finnair.

Ligeledes var det tredje år i træk, at Norwegian blev kåret til Europas bedste lavprisselskab ved Skytrax World Airline Awards.

Koncernchef Bjørn Kjos siger: ”Jeg er stolt og ydmyg over disse anerkendelser. Det er tredje år i træk, at Norwegian kåres til Europas bedste lavprisselskab, derudover er det fantastisk, at vi er kåret som verdens bedste lavprisselskab på langdistance for første gang.”