Orkaner generer også danske rejsebureauer

TURISME: Caribien og bl.a. Florida er i disse uger hårdt ramt af voldsomme orkaner som Irma og netop nu Maria. Et af de største danske rejsebureauer med rejser til de tidligere danske besiddelser, i dag De Amerikanske Jomfruøer, har aflyst rejser for 150 gæster.

Det er i år 100 år siden Danmark solgte sine besiddelser i Caribien til USA, der siden har heddet US Virgin Islands – De Amerikanske Jomfruøer.

Også De Amerikanske Jomfruøer har fået ’tæsk’ af den seneste tids orkaner, ikke mindst Irma, og nu har kategori 5 orkanen Maria kurs mod de tre hovedøer i De Amerikanske Jomfruøer, St. Croix, St. John og St. Thomas.

Et af de største danske rejsebureauer med over 1.000 årlige gæster til De Amerikanske Jomfruøer er Stjernegaard Rejser. Herfra siger ejer og adm. direktør, Asger Domino, der også er bestyrelsesformand for Danmarks Rejsebureau Forening, til standby.dk:

”Vi fraråder altid vores kunder at købe rejser til f.eks. De Amerikanske Jomfruøer i september, der er velkendt som orkan-sæson. Men nogle vil af sted, og vi har den seneste tid aflyst rejser til De Amerikanske Jomfruøer pga. orkanerne. Det drejer sig om 150 rejsende. Vi tilbyder dem selvfølgelig pengene tilbage – eller et andet rejsemål. Men mange vil netop til De Amerikanske Jomfruøer. Vi håber, at vi giver en så god service, at kunderne vender tilbage til os – men der går flere måneder før infrastrukturen er stabiliseret på De Amerikanske Jomfruøer.”

Orkanen Irma snoede sig udenom St. Croix, men ramte både St. John og St. Thomas.

”Nu håber vi orkanen Maria glider forbi De Amerikanske Jomfruøer,” siger Asger Domino.