Otte flyselskaber deler 900 mio. kr.

Air Canada, Air France KLM, British Airways, Brussels Airlines, LOT, Malev, Norwegian og SAS (med Austrian Airlines og Swiss) skal de næste to år flyve for det offentlige i Danmark for 900 mio. kr.
Kontrakten kan forlænges i yderligere to år.

 
Den nye rammeaftale forventes at gå i luften 1. januar – med den største rutedækning nogensinde.

 
Staten og Kommunernes Indkøbsservice, SKI, kommende flyaftale dækker 155 destinationer og omfatter flere ruter end SKI´s forrige aftale på ca. 135 ruter og den nuværende statslige aftale med 22 ruter. På 86 ruter vil der være mere end et flyselskab, og på hver destination bliver der maksimalt kontrakter med tre selskaber, oplyser SKI.

 

De største positive enkeltnyheder vil ifølge SKI være:
At alle valgte flyselskaber har givet attraktive priser og store rabatter – samt at flyselskaberne har garanteret, at det ikke i aftalens løbetid vil være muligt at finde billigere billetpriser hos flyselskaberne på nettet.

 

Aftalen dækker bl.a. 39 internationale ruter fra Jylland ud af lufthavnene i Billund, Karup, Aalborg og Århus samt direkte oversøiske ruter fra Københavns Lufthavn til bl.a. Bangkok, New York og Shanghai. SAS genåbner i vinterprogrammet 2011 på Shanghai.

 
På dansk indenrigs går kontrakterne til Norwegian og SAS, hvilket dermed kun gælder Karup, Aalborg og Aarhus; de tre destinationer de to selskaber betjener.

 

På de skandinaviske ruter går kontrakterne til Norwegian, SAS og Sun-Air (British Airways).

 
De offentlig ansatte skal indenfor Europa flyve med: Air France KLM, British Airways, Brussels Airlines, LOT, Malev, Norwegian og SAS (herunder Austrian Airlines og Swiss).

 

På de oversøiske ruter deles Air Canada, British Airways, Brussels Airlines, LOT, Malev og SAS (herunder Austrian og Swiss) om kontrakten.

Som eneste flyselskab har Norwegian udsendt pressemeddelelse om SKI-kontrakten. Her står bl.a.
 
”SKI har netop valgt Norwegian som leverandør på 18 destinationer i 2011. Baggrunden for valget er bl.a. øget fokus på billigere billetpriser og dermed lavere rejseudgifter. De valgte Norwegian-ruter er bl.a. mellem København og Aalborg, Karup, Stockholm, Oslo, Bergen, Helsinki, Amsterdam, Paris, Barcelona, Dublin, Prag samt London.”

”Vi er stolte over, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice har valgt Norwegian som leverandør på alle de 18 ruter, vi har budt på,” siger Frank Nordbjerg Olsen, salgschef for Norwegian i Danmark.

 

I øvrigt rundede Norwegian i denne uge sin passagerer nr. to million siden lavprisselskabet rykkede ind i Danmark for to år siden i kølvandet på Sterlings konkurs i oktober 2008. Norwegian er i dag det næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn med ca. 40 ruter.

”Vi opruster med flere afgange til foråret,” siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

 

Norwegian var i 2009 næststørste flyselskab i København med ca. 1,5 mio. passagerer – en vækst på 247 % sammenlignet med 2008. Norwegian havde sidste år 7,4 % af de 19,7 mio. passagerer i Københavns Lufthavn.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten