’Overenskomst gør flydrift umulig’

Jesper Rungholm.

Jesper Rungholm.

LUFTFART: Direktør Jesper Rungholm, DAT, lagde ikke fingrene imellem om bord på Bornholmerflyet i weekenden om manglende overenskomster for piloter og kabinepersonale. ”Jeg har aldrig været ude for noget lignende”, kommenterer fagforeningsleder.

Medindehaver og direktør i DAT, Jesper Rungholm, er kendt for at sige tingere ligeud. Det er dog nok første gang, at han har talt imod fagforeninger om bord på sine fly, men anledningen var der i forbindelse med hjemrejsen for politikere og fagforeningsfolk fra Folkemødet på Bornholm.

I følge Jyllands-Posten sagde Jesper Rungholm i løbet af dagen tre gange i flyenes højttalere: ”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at fortælle 156 politisk interesserede folk, hvordan vi ser på manglende overenskomster. Vi er i DAT vældig glade for, at vi ikke har overenskomster og vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til de søde unge piger her i kabinen, som bestemt ikke er utilfredse med forholdene.”

Det er ikke lønnen, der er problemet, men varslingssystemet, hvor selskabet inden for 72 timer kan ændre kalenderen for de ansatte, og det er det første fagforeningerne vil fjerne, hvis der kom en overenskomst. ”Det sker ikke tit, men det sker, ” siger Jesper Rungholm til avisen.

”Jeg undrede mig. Jeg har aldrig været ude for noget lignende,” siger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, oplyser, at hun valgte at flyve med DAT hjem, fordi der er kontakt mellem parterne om en overenskomst.

Tre medlemmer fra Enhedslisten valgte at droppe flyet.