Den lille landsby Binibeca på sydkysten af Menorca føler sig overrendt af turister. Wikipedia-foto: Gerard Armengol, CC BY 3.0.

Overrendt turistattraktion får spærretid for turister

De 1.000 indbyggere i malerisk landsby på den spanske ferieø Menorca føler sig så overrendt af de over 800.000 årlige turister, at man nu har begrænset, hvornår turisterne må komme.

Borgerne i den lille landsby Binibeca Vell (Binibèquer Vell på catalansk) på sydkysten af Menorca, naboø til Mallorca, nærmest drukner i store mængder turister. Derfor har man fra denne måned indført besøgstider.

Turisterne – dem er der i snit et par tusinde af om dagen, eller 800.000 af om året – er nu forholdsvis velkomne mellem klokken 11 og 20, hvor de kan gå rundt i de snævre gyder og se landsbyens karakteristiske hvide bygninger, der skal minde om en oprindelig fiskerby ud til Middelhavet.

Turisterne medbringer støj og larm, de går meget tæt på bygningerne og efterlader affald på stræder og gyder, lyder kritikken fra landsbyens indbyggere, skriver Euronews.

”Nogle turister vader nærmest ind i vores hjem, kravler over mure ved husene og har udendørs drikkefester,” klagede nogle af byens indbyggere for nylig til det spanske medie ElDiario.es – ”Hvis vi ikke gøre noget, bliver det på samme måde i år under højsæsonen. Derfor tidsrammen for turister,” hed det.

Overvejer helt at lukke for turister
Byens indbyggere er navnlig utilfredse med, at myndighederne på Menorca ikke har gjort noget for at imødekomme deres utilfredshed med de mange påtrængende turister – derfor indfører de nu den nye spærretid. I forbindelse med denne, beder man turisterne undlade at vade ind i indbyggernes hjem og kravle op på husenes balkoner og over mure ved bygninger.

Ifølge indbyggerne giver myndighederne på Menorca kun 25.000 årlige euros, cirka, 187.000 kroner, til vedligehold af landsbyen efter de mange turistbesøg.

Óscar Monge, formand for landsbyens grundejerforening, har til lokale medier sagt, at borgerne i Binibeca efter sommerferien vil evaluere mængden af turister i den kommende højsæson og herefter afgøre, om man helt vil lukke af for turisters adgang til landsbyen.

”Vi betaler en høj pris for at være en af Menorcas største turistattraktioner – Binibeca promoveres af øens myndigheder og rejsearrangører, men det får vi intet ud af,” siger han.

Menorca er en af De Baleariske Øer, der også består af Mallorca, Ibiza og Formentera. Sidste år havde øgruppen år 14,4 millioner udenlandske turister, hvor de brugte over 100 milliarder kroner, også på drikkevarer. De to største nationaliteter af udenlandske turister er briter og tyskere.

 

Relaterede artikler:

Falske advarsler på Mallorca skal afskrække badeturister

Endnu en turistattraktion til kamp mod overturisme

Idyllisk østrigsk flække føler sig overrendt af turister