Hotel Brittania i Esbjerg. (Foto. Hotel Britannia | PR)

Overtager driften af firestjernet hotel

Den tidligere direktør for Hotel Britannia i Esbjerg overtager fra 1. januar 2020 driften fra de nuværende ejere. Ser muligheder for øget samarbejde med PL Hotels.

I Esbjerg, der er Danmarks femtestørste by, er der blot et firestjernet hotel, og det er Hotel Britannia.

Hotellet fik ved årsskiftet nye ejere, da det blev solgt til PL Hotels Esbjerg, der i forvejen driver Hjerting Badehotel, Hotel Arnbjerg og Fanø Krogaard. Siden overtagelsen har PL Hotels selv stået for driften, men nu har man besluttet sig for at lægge det i hænderne på en kendt person i byens hotelmarked. Det skriver JydskeVestkysten.

Det bliver Palle Storringgaard, der fra 1. januar 2020 skal varetage driften af Hotel Britannia, og han kender hotellet særligt godt, da han under de tidligere ejere var direktør fra 2010 til 2013. I forvejen driver Palle Storringgaard det trestjernede ECH Park – der også er kendt som Esbjerg Conference Hotel.

“Efter vores overtagelse af Hotel Britannia har vi gennemført en omfattende renovering og omdannelse af konceptet på stedet. Helt i tråd med vores overordnede strategi har vi nu indgået en aftale med en dygtig og visionær forpagter, der kan varetage driften af hotellet i de næste mange år,” siger Peter Petersen fra PL Hotels Esbjerg A/S til JydskeVestkysten.

Gode synergier
Parterne har lært hinanden at kende i forbindelse med Esbjerg Kommunes planlagte salg af den tidligere Esbjerg Højskole, som Palle Storringgaard har forpagtet og i dag driver som ECH Park.

Tidligere på året forsøgte kommunen at sælge Esbjerg Højskole, hvor PL Hotels Esbjerg var inde at byde på projektet, hvilket Palle Storringgaard også var. Salget blev dog ikke til noget, hvorfor parterne i stedet har fundet hinanden i et samarbejde om Hotel Britannia.

“Der er enestående fremtidsmuligheder for både ECH Park og Hotel Britannia i denne her model, og jeg ser i øvrigt gode synergier mellem alle hotellerne i PL Hotels-regi, der alle er forskellige,” siger Peter Storringgaard.

Der sker meget i hotelmarkedet i Esbjerg i øjeblikket. Bangs Gård, der er den tidligere ejere af Hotel Britannia, solgte for nylig den såkaldte Rio-grund til Niels Fennet, der er ejer af CABINN-hotellerne. Her er det planen at opføre et nyt CABINN-hotel med 82 værelser.

CABINN overtog i 1994 Palads Hotel i Esbjerg, og med 209 værelser er det i dag byens største hotel, idet Britannia, som “byens hotel” blot har 108 værelser.

Relaterede artikler:

Dansk hotelkæde kigger på endnu et hotel