Pædofili-chek af rejseguider

Det er et resultat af, at en guide og leder af et legeland på Tenerife netop er idømt fængsel for at forgribe sig på nogle af de drenge, han fik kontakt med på sit arbejde, skriver politiken.dk.

Kulturminister Carina Christensen siger, at det er vigtigt, at der bliver indhentet børneattester på alle de områder, hvor der er direkte kontakt mellem børn og voksne, så forældrene trygt kan overlade deres børn i andres varetægt.

Det er sjældent at rejsearrangører har indhentet attester på de personer, der skal passe børnene på feriedestinationerne og det får økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen til at udsende en bekendtgørelse, hvor pligten til at indhente børneattester også kommer til at omfatte rejsearrangørerne.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.