Pas på med sovepillerne

Det er blevet ret almindeligt, at flyrejsende på interkontinentale ruter tager en sovepille for at sove rejsetiden væk, men det kan være farligt, hedder det i New England Journal of Medicine, skriver ekstrabladet.dk.

 

Ifølge news.com.au er der i det omtalte tilfælde tale om en kvinde, der tog en enkelt sovepille og herefter sad i samme stilling under størstedelen af sin lange flyrejse. Hun vågnede efter syv timer, rejste sig op og faldt død om mellem sæderne.

Det viste sig, at hun var død af blodpropper i hjerte og lunger, som var opstået i benene på grund af den lange stillesidden.

 

Ifølge dr. Deborah Mills fra The Travel Doctor Australia frarådes brugen af sovemedicin under flyrejsen, fordi den får folk til at sidde stille og dermed øge risikoen for blodpropper og selv om det er sjældent kan selv små blodpropper sætte sig i lungerne og give livsfarlige skader. Det er kombinationen af at sidde helt stille og den siddende sovestilling, som øger risikoen for blodpropper.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.