Passager smadrede rude på SAS-fly

En mandlig passager gik onsdag formiddag amok på et SAS-fly, der netop var startet fra Málaga undervejs til København, skriver TV2 Norge. Hans udbrud var så voldsomt, at han knuste det inderste glas i vinduet ved sin plads med de bare næver.

Reaktionen kom ud af det blå, fortæller en medpassager, der sad på samme række. Han fortæller, at manden havde siddet stille og roligt, da han pludselig ’eksploderede’.

Pressechef for SAS Danmark Mariam Skovfoged siger til TV2 Norge at det er meget sjældent, SAS oplever sådanne hændelser, men at personalet er uddannet til at håndtere dem, og personalet vurderede, at de kunne håndtere situationen i luften. De forklarede passagererne, at der ikke var nogen fare på færde, mens en mandlig passager hjalp med at fastholde og berolige manden, til flyet landede i København, hvor han blev hentet af politiet, skriver tv2.dk.

”Hvis han ikke var faldet til ro undervejs, havde flyet landet i en anden lufthavn på strækningen”, siger pressechefen.

Selv om det lyder voldsomt, at en mand smadrer en rude i et fly, er det ikke farligt. Det inderste glas blot er en ekstra sikkerhedsforanstaltning af plexiglas, og det udgør ikke nogen fare, hvis det bliver slået itu.