Passagerer må vente på Ryanair

1

Ryanair forleden i Københavns Lufthavn inden flyvning til Dublin.FLYSELSKABER: Ryanair ommøblerer i disse dage sine trafikprogrammer efter lukning af baserne i København og Billund. Men Trafikstyrelsen i Danmark kan først hjælpe berørte passagerer, når Ryanair har bekræftet aflysninger af konkrete afgange. Ryanair skal ifølge EU’s regler ombooke rejsende til andre flyselskaber.

Lukker Ryanair ruter til Danmark og aflyser afgange, danske passagerer har købt billetter til, er de rejsende berettiget til kompensation efter gældende EU-regler. Det oplyser Trafikstyrelsen, der efter den nye danske regering tiltrådte, har skiftet navn til Trafik- og Byggestyrelsen.

EU-forordningen om flypassager rettigheder, (EF)261/2004, handler om flyaflysninger og flyforsinkelser. Ved sådanne skal flyselskabet, i dette tilfælde Ryanair, tilbyde berørte passagerer refusion af prisen for flybilletten eller omlægning af rejsen med andre flyselskaber, oplyser styrelsen.

Tilbyder Ryanair ikke en omlægning af rejsen kan passagererne foretage omlægning ved køb af ny billet. Udgiften skal Ryanair bagefter refundere.

Trafikstyrelsen, der har mere om reglerne på sin hjemmeside, understreger, at kompensationen er afhængig af, hvornår passageren får info fra flyselskabet om aflysningen. Kompensationsstørrelsen er mellem 250 og 600 euro, afhængig af rejsens længde.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Passagerer må vente på Ryanair"

Notify of
avatar
jørn
jørn

De regler glæder jeg mig til at se om Ryanair overholder

wpDiscuz