Passagerer med på råd for fly til Bornholm og Sønderborg

Danish Air Tranport har fået godt fat i en del af den danske indenrigstrafik og ville egentlig godt have haft endnu mere, men nu blev det til Bornholm og Sønderborg, mens Billund-ruten gik til Cimber A/S.

 

”I et tæt samarbejde med et brugerråd på Bornholm og en kreds af betydende erhvervsfolk i Sønderborg, er planerne nu lagt for eftersommeren og vinteren. Da vi startede Bornholmerflyet og stiftede brugerrådet, gjorde vi det klart for hinanden, at flere afgange og billigere billetter ikke skulle være et fast tema. Til gengæld har vi løst en lang række andre problemer såsom kapacitet og naturligvis også afgange efter behov,” siger Jesper Rungholm til takeoff.dk.

 

”I weekenden vidste vi godt, at mange skulle hjem, og vi har haft fem rotationer med blot en enkelt ledig plads. Vi er da også stolte over den seneste præcisionsstatistik, hvor vi ud af 888 afgange har været på tid i 97,2 procent af tiden.

 

I Sønderborg har vi ikke villet starte op på fuld kraft i sommerferien, og her består vort råd af lokale virksomheder. De har ønsket fire daglige afgange nu, da industriferien er forbi, og det får de. Samtidig sker flyvningerne i samarbejde med SAS fra både Rønne og Sønderborg, hvilket igen betyder, at bagagen kan indskrives hele vejen via København til Shanghai, hvis det er behovet,” slutter han.

 

DAT har tre fly i gang i indenrigstrafikken, nemlig et på Bornholm, ATR, og et på Sønderborg , Dash8, eller ATR, kombineret med et backup fly i København.

Skrevet af Ejvind Olesen