Passagerer sagsøger Boeing

las vegas lufthavn fly

British Airways i lufthavnen i Las Vegas, Twitter-foto.

LUFTFART: Der er ingen kritik af British Airways, men nogle af de 157 passagerer på BA-flyet, der i september forulykkede ved starten fra Las Vegas, sagsøger nu såvel Boeing som fabrikken, der havde lavet flyets motorer.

I starten af september skulle en Boeing B777 fra British Airways starte fra Las Vegas med kurs mod London Gatwick. Flyet var på vej ud af startbanen, men lige før det skulle i luften, udbrød der brand i den ene af de to motorer. Flyets piloter bremsede, slog alarm og fik passagererne evakueret.

Nu siger advokater for 65 af passagererne, at BA-flyet var ”urimeligt farligt”, og at der før havde været bekymringer om motortypen på det forulykkede fly. Advokaterne siger, at såvel Boeing som motorfabrikanten, General Electric, var vidende om, at nogle dele af flyets motorer havde fejl.

Efter evakueringen af flyet i Las Vegas var der ros til kaptajn Chris Henkey og de 12 andre besætningsmedlemmer. Af de 157 passagerer og 13 besætningsmedlemmer fik 27 mindre skader, herunder alle besætningsmedlemmer.

Kaptajn Henkey kritiserede bagefter de passagerer, der medbragte deres kabinebagage efter ordren om at evakuere flyet var givet.

Ifølge motorfabrikken General Electric var motorerne på BA-flyet blandt de mest pålidelige.