Bestyrelsesmedlemmer fra PATA Vest ved torsdagens sammenkomst i Aarhus, fra venstre Christian Zacho fra Lufthansa, Dorthe Vestergaard, Billetkontoret, og Henriette Lauritsen fra Billund Lufthavn. Foto: Thomas Rygaard.

PATA Vest samlede medlemmer i Aarhus

Aarhus er ved at få en ny bydel, Aarhus Ø, og her havde brancheforeningen PATA’s afdeling i Vestdanmark i går 30 medlemmer til hygge midt i coronakrisen, der har ramt rejsebranchen så hårdt.

Foreningen var PATA Vest og stedet Street Coffee i Aarhus Ø. Anledningen var behovet for også socialt samvær i rejsebrancheforeningen PATA (Pacific Asia Travel Association). PATA har afdelingen PATA Vest for sine medlemmer i det vestdanske.

Bestyrelsesmedlem i PATA Vest og også i selve PATA Danmark, Henriette Lauritsen, der til daglig er tourism og trade manager i Danmarks næststørste lufthavn, Billund Airport, siger til STANDBY.dk

”Det var en hyggelig, uformel og afslappet netværksaften på Street Coffee i det nye havneområde, hvor omkring 30 af vores medlemmer havde taget imod indbydelsen. Normalt har vi sponsorer på vores arrangementer, men da rejsebranchen fattes penge i denne tid, er det godt, at PATA selv har en god pengekasse, så vi kunne invitere vores medlemmer.”

PATA Vest arrangerer typisk et medlemsarrangement hver anden måned, der kan være med et faglig indhold, eller der kan blot være fokus på det sociale i netværksforeningen. De største arrangementer hos PATA Vest trækker omkring 100 deltagere.

Fyringer trykkede stemningen
Rejsebranchen er på grund af coronakrisen i sin værste krise siden Anden Verdenskrig, og der har desværre medført rigtig mange opsigelser i alt fra flyselskaber til hoteller, rejsebureauer og så videre.

”Nogle af vores fremmødte medlemmer i går var desværre blevet opsagt og det gav en lidt trykket stemning. Men ikke mere end at der også var en god stemning og alle håber naturligvis, at de opsagte snart igen er beskæftiget, forhåbentlig i rejsebranchen,” siger Henriette Lauritsen, der har været i bestyrelsen for PATA Vest siden filialforeningen blev oprettet.

”Jeg er sikker på, at vi med PATA Vest er med til at gøre en forskel, også vores medlemmer. PATA Vest er eneste organisation for rejsebranchen udenfor København, så derfor har vi altid pæn tilslutning til vores sammenkomster. I sidste måned havde vi for eksempel et fagligt arrangement om hvordan man styrker sin personlige branding på sociale medier som Linkedin; det var også noget vores medlemmer, der i dag står uden arbejde, har glæde af ligesom vi alle kunne lære noget om, hvordan man fornyer sig på sociale medier,” siger Henriette Lauritsen og tilføjer:

”Men i går talte vi naturligvis ikke kun om opsigelser og frygten for disse, men også om, hvordan rejsebranchen begynder at åbne sig igen. Jeg synes mange sagde, at det var deres indtryk, at befolkningen som sådan ikke er bange for at rejse, men at de mere er utrygge ved om der for eksempel bliver lukket ned på deres rejsemål. Det var i hvert fald godt også at tale om andre ting, så det ikke bare var corona det hele. Det tror jeg vi alle trænger til.”

Relaterede artikler:

PATA og Tysk Turist Information i samarbejde

Billund reducerer nedgang i passagertal

Første charterafgang fra Billund Lufthavn