Barry Sternlichts, til venstre, der kontrollerer Starwood Capital Group, den nye ejer af bygningen Comfort Hotel Vesterbro, og sælgeren, Petter Stordalen. PR-foto fra Strawberry Forever.

Petter Stordalen sælger endnu et dansk hotel

Strawberry Forever, Petter Stordalens ejendomsdivision, har solgt Comfort Hotel Vesterbro i København til samme investeringsselskab, der i januar købte Skt. Petri-hotellet af Strawberry.

Det amerikanske investeringsselskab Starwood Capital har igen købt en hotelbygning i København af Strawberry Forever, Petter Stordalens ejendomsdivision. Petter Stordalen ejer blandt andet også 40 procent af Nordic Leisure Travel Group med rejsebureauet Spies og flyselskabet Sunclass Airlines.

Salgsprisen for hotellet med 400 værelser er 840 millioner norske kroner, oplyser Strawberry i en pressemeddelelse.

I januar i år købte Starwood Capital den anden hotelbygning i København som var ejet af Strawberry Forever, Skt. Petri, for skønsmæssigt én milliard kroner.

Petter Stordalen, der er blevet økonomisk trængt under coronakrisen, står også bag hotelkæden Nordic Choice Hotels. Den driver i Danmark blandt andet et af Københavns nyeste luksushoteller, Villa Copenhagen, men ejer ikke bygningen.

Fortsat samarbejde
I dagens pressemeddelelse skriver Strawberry Forever, at køberen af Comfort Hotel Vesterbro er Starwood Capital Group, der kontrolleres af Barry Sternlichts.

Petter Stordalen siger om salget af hotellet på Vesterbrogade: ”Denne aftale markerer videreudviklingen af samarbejdet mellem Strawberry og Starwood Capital, verdens ledende hotelinvestor.”

Som en del af samarbejdet mellem Starwood Capital og Strawberry, vil Strawberry Hospitality Group fortsat drive Comfort Hotel Vesterbro via en langsigtet lejeaftale. Salget vil derfor ikke påvirke personalet på Vesterbro-hotellet, oplyses det.

”Vi er glade for at have gennemført købet i København, som er en del af vores igangværende samarbejde med Strawberry. Fremover ønsker vi at foretage flere tilsvarende investeringer i europæiske hotelejendomme, som vi så udlejer,” siger Timothy Abram, vicepræsident i Starwood Capital.

Strawberry Forever ejer ifølge pressemeddelelsen ejendomme i Norden til en værdi af 14 milliarder norske kroner. I alt består Strawberry-gruppen af 11 virksomheder, der for eksempel investerer i ejendomme, finansielle aktiviteter, hoteldrift og kunst. Strawberry ejes af Petter Stordalen og hans tre børn, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen og Jakob A. Stordalen.

Relaterede artikler:

Københavnsk hotel skifter atter operatør

Nyt luksushotel måtte åbne med halv kapacitet

Petter Stordalen sælger dansk luksushotel