I 2024 forventer Helsinki Lufthavn at være klar med Finlands hidtil største hotel. Det får mindst 700 værelser og to af Nordic Choice Hotels varemærker. Illustration via Finavia.

Petter Stordalen skal drive stort nyt hotel

Ved Helsinki Lufthavn starter nu byggeriet af Finlands største hotel, der åbner i 2024 og skal drives af Nordic Choice Hotels. Hotellets 700 værelser ville række til en femteplads i Danmark.

Bag byggeriet af det kommende nye lufthavnshotel i Helsinki står LAK Real Estate. Det 13-etager høje hotel ved lufthavnens terminal 2 forventes at åbne i 2024 og skal drives af Petter Stordalens hotelkæde, Nordic Choice Hotels.

Det bæredygtige hotel, der får mindst 700 værelser, bliver dobbelt-branded med to af Nordic Choice Hotels fire varemærker.

Nordic Choice Hotels, der har over 200 hoteller i de nordiske og baltiske lande, markedsfører varemærkerne Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection samt over 30 uafhængige hoteller, for eksempel Skt. Petri og Villa Copenhagen i København.

Pressemeddelelsen fra Finavia, der driver de finske lufthavne, oplyser ikke, hvilke to af Nordic Choice Hotels-varemærker det kommende lufthavnshotel i Helsinki får. Til gengæld bliver prisen for hotelbyggeriet cirka 900 millioner danske kroner, 120 millioner euro. Fra hotellet bliver udover direkte afgang til Terminal 2 også forbindelse til lufthavnens togstation.

Aviapolis
Området omkring lufthavnen i Helsinki kaldes Aviapolis, og er ifølge pressemeddelelsen fra Finavia det hurtigst voksende business-distrikt i Finland. Over 2.000 finske og internationale virksomheder har til huse i Aviapolis-området. Og de vil også få glæde af det nye lufthavnshotel, der blandt andet udstyres med fem restauranter, møde- og konferencefaciliteter samt blandt andet en rooftop-bar.

I pressemeddelelsen siger Petter A Stordalen: ”Det er fantastisk, at vi nu tager næste skridt i opførelsen af bygningen med de to hoteller.”

Ville ”kun” være Danmarks femtestørste hotel
De 700 værelser på Finlands kommende største hotel, ville i Danmark kun give det en placering som Danmarks femtestørste hotel.

Danmarks største hoteller er CabInn Copenhagen med 1.202 værelser, AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center har 811 værelser, Wakeup-hotellet i Borgergade ved Kgs. Nytorv rummer 770 værelser, mens CabInn Metro i Ørestad har 708 værelser,

Relaterede artikler:

SAS-piloter sælger kendt lufthavnshotel

Petter Stordalen sælger endnu et dansk hotel

Fordobler hotelværelser ved Københavns Lufthavn

Endnu en dansk lufthavn skal have hotel