Petter Stordalen, til venstre, med ansatte i hans Strawberry-selskaber og FIDL-kunder: Kristian Hauan, Camilla de Ferry Smith og Thomas Berg Green. PR-foto: Espen Solli.

Petter Stordalen vil revolutionere kursus-markedet

Den farverige norske hotel- og rejsebureaumilliardær er klar med nystartet selskab til kurser og oplæring. ”Det bliver indgangsportalen til morgendagens kursusvirksomhed,” siger Stordalen.

Petter Stordalen, der i rejsebranchen er kendt som ejer af hotelkæden Nordic Choice Hotels og medejer af Nordic Leisure Travel Group med blandt andet Spies og Sunclass Airlines, kaster sig over et nyt forretningsområde, kurser og oplæring.

Nu er han klar som hovedejer af en nystartet virksomhed, FIDL. Via den går Petter Stordalen ind i markedet for kurs og ikke-formel indlæring. Det sker med brug af spilleteknologi, der leveres som kurser til private og markedet for firmakunder.

Det skriver Strawberry Group, der huser en række af Petter Stordalens investeringsselskaber, i en pressemeddelelse.

I den siger Petter Stordalen: ”FIDL er indgangsportalen til morgendagens kursusvirksomhed. Hvad enten man skal tage en bådførerprøve, et truckfører- eller førstehjælpskursus, kan man med FIDL nu spille sig igennem kurset, hvor og hvornår man vil.

Med FIDL kan vi sænke tærsklen for at lære nyt og omskole sig, og på den måde gøre livet bedre for både mennesker og virksomheder,” siger Petter Stordalen, som er hovedejer af FIDL via sit investeringsselskab Strawberry.

Indlæring via nettet eller app
FIDL bygger på samarbejde mellem aktører indenfor indlæringsteknologien og faglige eksperter fra forskellige brancher, oplyses det. Gennemførslen af kurserne sker via nettet eller en app, der er skabt af teknologiselskabet Attensi.

”Vi er dykket ned i de nyeste pædagogiske og teknologiske gennembrud på indlæringsområdet – og kombineret dem med pædagogik, spilteknologi og simuleringer. Resultatet er en beviselig højere indlæringseffekt,” hævder Kristian Hauan, daglig leder af FIDL.

Selv om FIDL stadig er i opstartsfasen, oplyser Kristian Hauan om positiv respons fra den del af kursusmarkedet, der indtil nu har mødt konceptet. FIDL leverer i dag kurser til en række brancher indenfor blandt andet elektro samt bygge og anlæg. FIDL udvikler løbende nye kurser.

En af FIDL’s samarbejdspartnere er Norsk Førstehjelpsråd, som håber at samarbejdet med FIDL kan få flere til at føle sig trygge ved at yde førstehjælp.

Thomas Berg Green, daglig leder i Norsk Førstehjelpsråd, siger i pressemeddelelsen: ”En barriere for at lære førstehjælp er tilgængelighed. Det at møde fysisk op til et kursus. Man kan spille sig gennem førstehjælpskurset i toget, hvor som helst det måtte passe kursisten. Har du en mobil, kan man nu lære førstehjælp.”

Ejes af Stordalen og hans børn
Petter Stordalens selskaber i Strawberry-gruppen består af 11 selskaber på områder som ejendom, finans, hoteldrift og kunst.

Strawberry-selskaberne ejes af Petter A. Stordalen og hans tre børn, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen og Jakob A. Stordalen.

Relaterede artikler:

Stor kongreskæde tilbyder afbestillingsforsikring

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme

”Lærer vi ikke af coronakrisen, lærer vi aldrig noget”

”Coronakrisen er kun et lille dyk – på den lange bane”

Norsk grupperejsebureau rykker ind i Danmark