Pilot-kludder hos American Airlines

Ryanair er ikke ene om at have svært ved at planlægge ferier for piloterne. Nu har også American Airlines ’klokket’ i det og sendt så mange piloter på ferie i juletiden, at det rammer 15.000 flyafgange.

Det kaldes ’en teknisk fejl’ i Americans pilot planlægnings system, at det Texas-baserede flyselskab står med betydelig pilotmangel i julemåneden. Det har medført storm mod selskabet via de sociale medier, da fejlen blev offentlig kendt i går, den 29. november.

Ifølge Allied Pilots Association (APA), fagforeningen for American Airlines 15.000 piloter, beretter, at selskabet omtalte fejlen over for piloterne den 24. november og opdaterede meldingen den 28. november, hvor den blev beskrevet som ’betydelige huller’ i ferieplanlægningen og selskabets flyvninger. APA beklager sig over, at selskabet åbenbart har prøvet at redde situationen, uden at tage kontakt med fagforeningen.

Omkring 15.000 flyvninger i perioden 17. til 31. december bliver berørt af problemerne,, siger en talsmand for fagforeningen til avisen Dallas News.

American Airlines siger, at man arbejder intensivt på at tage sig af problemerne og forventer angiveligt at undgå aflysninger. ”Vi har reservepiloter til at hjælpe med flyvningerne i december og betaler piloterne, der byder ind på ’åbne’ afgange 150% af deres timebetaling. Vi beder APA om at hjælpe os i situationen og være med til at sikre, at vores passagerer bliver fløjet hen, hvor de ønsker i juleferien”, lyser det fra American Airlines.

IT-nedbrud lukker American Airlines

American moderniserer for milliarder

Ryanair lokker piloter ’hjem’ med bedre løn

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.