Piloter må godt have skæg

En sydkoreansk pilot har vundet en juridisk strid, som betyder, at hans arbejdsgivers forbud mod ansigtsbehåring var ulovlig og diskriminerende.

Piloten, som arbejder for Asiana Airlines, blev suspenderet i en måned i 2014 da han havde skæg. Han fik først lov til at komme på arbejde igen, når han havde barberet sig.

Domstolen i Seoul slog fast at forbuddet, som kun gjaldt for sydkoreanere, var ulovligt. Blot fordi man har skæg behøver man ikke at se upålidelig eller sjusket ud, fastslår domstolen, der også kalder det diskriminerende at have et skægforbud baseret på nationalitet.

En lavere domstol havde tidligere godkendt flyselskabets regler med henvisning til, at flyselskaber har ret til mere strikte retningslinjer end andre virksomheder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.