Piloter varsler kampskridt mod SAS

scandinavian-sas-flybe-atr-72-600-g-fbxb-98tkoatrlrwSvensk Pilotforening, SPF, varsler om kampskridt mod flyselskabet Flybe, der er en af de underleverandører, som flyver for SAS.

Varslet handler i første omgang om blokade mod overtidsarbejde og blokade mod nyansættelser, oplyser SPF i en pressemeddelelse.
Baggrunden er, at piloterne hos Flybe, som flyver for SAS i fly, der er malet i SAS farver og markedsføres som et SAS-produkt, savner en overenskomst.

Ifølge SPF har de i forhandlinger ikke kunnet blive enige om en aftale, som ligger på niveau med vilkårene for piloter i Sverige.

”Svensk Pilotforening kan ikke medvirke til at tegne overenskomst på ringere vilkår for piloter ved et selskab fordi dette selskab har regnet med at kunne konkurrere på det svenske marked med vilkår, som ligger under svensk branchestandard”, siger Tommy Larsson, forhandlingschef hos SPF i en kommentar.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.