Pilotopgør presser Ryanair

Piloterne i det irske lavprisselskab har gennem de seneste uger øget presset på Ryanairs topledelse med nye krav om højere løn og ret til organisering, skriver business.dk.

Piloternes fagforeninger i både Sverige og Storbritannien har hver for sig rettet henvendelse til Ryanairs CEO Michael O’Leary. De opfordret ham til at forhandle om faglige aftaler med Ryanairs piloter.

”Vi opfordrer Ryanair til med det samme at indgå i direkte forhandlinger med EERC, (piloternes samarbejdsorganisation red.) som den legitime stemme for piloterne og etablere en rammeaftale for repræsentation for piloterne i Ryanair”, skriver formanden for den irske pilotforening, Evan Cullen, ifølge Berlingske Business.

Mange aflysninger
Brevene er fulgt af lignende opfordringer fra italienske, portugisiske og tyske piloter. Hos Ryanair er piloternes krav dog ikke blevet mødt med åbne arme.

”Brevet fra den portugisiske pilotforening har lige så ringe værdi som brevene fra de irske, britiske eller italienske fagforeninger og deres marionet EERC”, skriver Ryanair ifølge avisen The Irish Independent.

Udviklingen kommer, efter Ryanair i efteråret måtte aflyse flere tusinde flyvninger og skære i vinterprogrammet, fordi man manglede piloter. Flere var flyttet til andre selskaber samtidig med, at irske ferieregler gjorde, at der pludseligt skulle afvikles en del ferie.

Ryanair forsøgte at lokke piloter på arbejde med store bonusser for at arbejde ekstra eller droppe ferie, men kun med begrænset succes.

Flyselskabet er kendt for sit notorisk dårlige forhold til konceptet fagforeninger.

Samlet blev op mod 715.000 passagerer berørt af Ryanairs aflysninger.

Ryanairs passagertal stiger trods aflysninger

Ryanairs piloter afviser løntilbud

Ryanair lokker piloter ’hjem’ med bedre løn