Pilotopgør presser Ryanair

Piloterne i det irske lavprisselskab har gennem de seneste uger øget presset på Ryanairs topledelse med nye krav om højere løn og ret til organisering, skriver business.dk.

Piloternes fagforeninger i både Sverige og Storbritannien har hver for sig rettet henvendelse til Ryanairs CEO Michael O’Leary. De opfordret ham til at forhandle om faglige aftaler med Ryanairs piloter.

”Vi opfordrer Ryanair til med det samme at indgå i direkte forhandlinger med EERC, (piloternes samarbejdsorganisation red.) som den legitime stemme for piloterne og etablere en rammeaftale for repræsentation for piloterne i Ryanair”, skriver formanden for den irske pilotforening, Evan Cullen, ifølge Berlingske Business.

Mange aflysninger
Brevene er fulgt af lignende opfordringer fra italienske, portugisiske og tyske piloter. Hos Ryanair er piloternes krav dog ikke blevet mødt med åbne arme.

”Brevet fra den portugisiske pilotforening har lige så ringe værdi som brevene fra de irske, britiske eller italienske fagforeninger og deres marionet EERC”, skriver Ryanair ifølge avisen The Irish Independent.

Udviklingen kommer, efter Ryanair i efteråret måtte aflyse flere tusinde flyvninger og skære i vinterprogrammet, fordi man manglede piloter. Flere var flyttet til andre selskaber samtidig med, at irske ferieregler gjorde, at der pludseligt skulle afvikles en del ferie.

Ryanair forsøgte at lokke piloter på arbejde med store bonusser for at arbejde ekstra eller droppe ferie, men kun med begrænset succes.

Flyselskabet er kendt for sit notorisk dårlige forhold til konceptet fagforeninger.

Samlet blev op mod 715.000 passagerer berørt af Ryanairs aflysninger.

Ryanairs passagertal stiger trods aflysninger

Ryanairs piloter afviser løntilbud

Ryanair lokker piloter ’hjem’ med bedre løn

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.