Plads til konkurrenter

Det er konkurrencemyndighederne i Bundeskartellamt, som netop nu er i færd med at komme med en bekendtgørelse omkring konkurrerende rederiers adgang til at benytte den indtægtsgivende færgehavn, skriver epn.dk.

 

Det er ikke første gang, der har været pres på brugen af færgehavnen. Også tidligere, da Scandlines var delvist danskejet, blev rederiet tvunget til at give plads til konkurrerende rederier. Nu er det norske skibsredere, der ville ind på færgeruten. Rederierne Bastö Fosen og Eidsiva har fået medhold i, at det er ulovligt at holde dem ude af færgehavnen.

 

De norske rederier har planer om at indsætte nye færger i timedrift på overfarten mellem Rødby og Puttgarden.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.