Polen er billigst i Europa

Hvis man vil bo billigt bør man rejse til Østeuropa, men ferie indenfor Danmarks grænser, byder også på gode nyheder. Her er det nemlig blevet billigere at bo på hotel.

 

Hvis feriebudgettet er begrænset, kan det være en god ide at spejde mod øst. Her er hotelværelserne nemlig de billigste i Europa. Polen topper listen over de billigste lande i Europa at bo på hotel i. Her betalte danskerne i gennemsnit 532 kr. for et hotelværelse pr. nat i 2. kvartal 2010. På de næste pladser følger Ungarn og Tjekkiet.

 

I Danmark er priserne faldet så meget, at danskerne i gennemsnit kun betalte 848 kr. pr. nat for et hotelværelse i 2. kvartal, hvilket er 7% mindre end i samme periode i 2009. Det store prisfald er det næsthøjeste i Europa, kun overgået af Rusland, hvor den gennemsnitlige pris for en overnatning på hotel faldt med hele 10%.

 

Den generelle tendens på globalt plan var, at hotelpriserne så småt begyndte at stige. Et tegn på at krisen er ved at være ovre i hotelbranchen.

 

”Prisudviklingen indenfor hotelbranchen er så småt ved at vende efter flere års nedgang, men i 2. kvartal af 2010 lå priserne stadig på omtrent samme niveau, som da vi første gang lancerede vores Hotel Price Index

tilbage i 2004. Som rejsende kan man derfor stadig komme rigtig langt for pengene, når man booker hotel,” siger Nigel Pocklington, adm. direktør fra Hotels.com.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.