Politiet opgiver Cobra-ulykken

Politiet har ikke kræfter til at efterforske i Italien, så ingen vil blive holdt ansvarlig for den tragiske Cobra-ulykke den 4. juli, hvor fire unge kom alvorligt til skade, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.
 
 
Ulykken med Tivoli Frihedens nyindkøbte forlystelse indtraf, fordi konstruktionen var så spinkel, at den ifølge en ny rapport ville bryde sammen »før eller siden«. Da der samtidig var brugt materialer af »en uacceptabel ringe brudsejhed«, skete ulykken allerede efter ni dages drift.
Den italiensk producent, Sac Sartori, har over for tivolidirektør Henrik Olesen erkendt sin skyld. Der vil dog ikke ske nogen retsforfølgelse, oplyser chefanklager Marian Thomasen fra Østjyllands Politi.
 
 
»Vi har klarlagt, hvad der er årsag til ulykken. Men nu stopper vi straffesagen, for det eventuelle strafferetslige ansvar ligger i Italien.«
Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark kritiserer beslutningen. »Politiet burde efterforske sagen. Det er virkelig alvorligt, når der rejses tvivl om det, som producenterne laver,« siger formand Søren Kragelund, som nu vil sortliste de italienske producenter igennem den internationale sammenslutning af forlystelsesforeninger, IAAPA.
  

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.