Politikerne sidder stadig tungt på magten i WoCo

københavn kanalbåd ferie danskTURISME: Wonderful Copenhagen præsenterede i går sin nye bestyrelse; med formanden er der kun tre medlemmer fra rejsebranchen. Resten er politikere – herunder borgmesteren, der som den eneste ikke ville stille sit mandat til rådighed for den nye bestyrelse.

Wonderful Copenhagen præsenterede i går sin nye bestyrelse som WoCo selv beskriver som et ”nyt stærkt hold med otte nye profiler fra både politik og erhvervsliv.”

Formand for bestyrelsen er fortsat Peter Højland, der tiltrådte i september efter den tidligere formand, Michael Metz Mørch, trak sig pga. sit medansvar for skandalen omkring underskuddet i forbindelse med afviklingen af melodi grand prix sidste år i København.

Også WoCo’s adm. direktør gennem 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, meddelte for nylig, at han trækker sig. Der er endnu ikke fundet en afløser.

Hovedsponsoren af Wonderful Copenhagen, Region Hovedstaden, sætter sig tungt på magten i den nye bestyrelse. Bestyrelsesformand, Peter Højland, bad i januar alle i den tidligere bestyrelse stille deres mandat til rådighed. Det gjorde alle – undtagen Gentoftes borgmester, den konservative Hans Toft. Hverken borgmesteren eller bestyrelsesformand Peter Højland har besvaret standby.dk’s mange henvendelser om årsagen.

Den nye bestyrelse har kun to rejsebranchefolk, direktørerne for Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, og for Danmarks største hotelkæde, Scandic, Jens Mathiesen. Formand Peter Højland kender dog også rejsebranchen. Han var fra 1974-1994 i SAS Danmark, bl.a. som økonomi- og finansdirektør og fra 1991-1994 som adm. direktør.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er: Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsmedlem Martin Geertsen, Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, Lars Weiss, næstformand i Københavns Borgerrepræsentation og Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

”Jeg glæder mig til at komme i gang med at få et stærkt Wonderful Copenhagen tilbage i kampen for at trække turister til Danmark og skabe international opmærksomhed om det nye fælles varemærke for 46 kommuner i og omkring hovedstadsregionen, Greater Copenhagen. Den nye bestyrelse kommer med friske kræfter og et klart mandat, bl.a. via den nye resultatkontrakt med Region Hovedstaden, til at sikre fuld valuta for pengene og åbenhed og transparens i samarbejdet,” siger Sophie Hæstorp Andersen, der bliver næstformand.

Ud over de politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer indtræder også medlemmer udpeget af Wonderful Copenhagens repræsentantskab. Ud over Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne og Jens Mathiesen fra Scandic Hotels Denmark er det Karoline Prien Kjeldsen, tidligere departementschef i Kulturministeriet.

”Fuld udnyttelse af WoCo’s potentiale kræver stærk markedsføring af København i udlandet, og at turismen får den politiske opmærksomhed og de betingelser, der er nødvendige for udvikling. Københavns Lufthavn har i mange år haft et tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen om bl.a. tiltrækning af nye flyruter. Det er vigtigt, at dette fortsat udvikles, da hver eneste ny flyrute bringer arbejdspladser, investeringer og økonomisk vækst med sig,” siger København Lufthavns direktør i pressemeddelelsen fra WoCo.

Selv siger bestyrelsesformand Peter Højland: ”Med det nye, stærke hold i bestyrelsen er der skabt stabilitet om Wonderful Copenhagens vigtige arbejde med at udvikle hovedstadens turisme, som har oplevet konstant vækst de seneste fem år. I 2014 rundede hovedstadsregionen for første gang ni mio. overnatninger, samtidig med at vi – sammen med vores partnere – satte rekord i antal vundne kongresser. Det er det arbejde, Wonderful Copenhagen har fuldt fokus på.”