Polske LOT lander sin første Boeing B737 MAX

LOT’s første Boeing B737 MAX laver et såkaldt low pass i lufthavnen i Warszawa.

LUFTFART: LOT Polish Airlines har netop modtaget sin første af seks Boeing 737 MAX8. Det polske Star Alliance-medlem genåbner næste år endnu en ny langrute.

LOT, der leaser sine seks kommende B737 MAX8, bliver første flyselskab i Central- og Østeuropa med den nye flytype, der blandt andet bruger mindre brændstof end de tidligere B737-modeller.

”Vi er stolte af at være et af verdens første flyselskaber med den nyeste version af B737 MAX, der skal bruges på vores korte og mellemlange ruter,” siger LOT’s koncernchef, Rafal Milczarski, og tilføjer: ”LOT er et af de hurtigst voksende flyselskaber i Europa.”

Ifølge Boeing har flyfabrikken bestillinger på over 4.000 eksemplarer af B737 MAX fra 92 fly- og leasingselskaber verden over. Det høje salgstal af MAX-versionen har gjort den til den hurtigst sælgende passagerflytype i Boeings historie.

Ud over de seks B737 MAX 8 på vej til LOT har flyselskabet udvidet sin bestilling på Boeing B787-9 Dreamliners med yderligere fire til langruter. De ekstra Dreamliners bliver leveret til LOT fra slutningen af 2019.

LOT igen til Singapore
Siden sidste år har LOT bebudet åbning af 42 nye ruter. De omfatter blandt andet langruter fra Warszawa til Los Angeles, Newark ved New York samt fra sydpolske Krakow til Chicago.

Til maj næste år begynder LOT igen at flyve fra Warszawa til Singapore i første omgang tre stigende til fire gange om ugen med B787-9 Dreamliner, der har 34 pladser på business class, 21 på premium og 249 på turistklasse. LOT lukkede i 1995 for betjeningen af Singapore.

Også i maj næste år åbner LOT fra den ungarske hovedstad, Budapest, til såvel New York JFK som Chicago. Der bliver to fly om ugen til Chicago og fire til New York.

Ny rute fra Singapore til Berlin
Apropos Singapore, så åbner Singapore Airlines’ datterselskab Scoot fra midten af næste år sin anden rute til Europa, denne gang til Berlin med fire Boeing 787-9 om ugen. Scoot flyver i forvejen til Athen.

Relaterede artikler:

LOT øger atter på Skandinavien

LOT, Finnair og KLM åbner flest nye ruter

Star Alliance søger ikke nye medlemmer

 

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.