Polske LOT lander sin første Boeing B737 MAX

LOT’s første Boeing B737 MAX laver et såkaldt low pass i lufthavnen i Warszawa.

LUFTFART: LOT Polish Airlines har netop modtaget sin første af seks Boeing 737 MAX8. Det polske Star Alliance-medlem genåbner næste år endnu en ny langrute.

LOT, der leaser sine seks kommende B737 MAX8, bliver første flyselskab i Central- og Østeuropa med den nye flytype, der blandt andet bruger mindre brændstof end de tidligere B737-modeller.

”Vi er stolte af at være et af verdens første flyselskaber med den nyeste version af B737 MAX, der skal bruges på vores korte og mellemlange ruter,” siger LOT’s koncernchef, Rafal Milczarski, og tilføjer: ”LOT er et af de hurtigst voksende flyselskaber i Europa.”

Ifølge Boeing har flyfabrikken bestillinger på over 4.000 eksemplarer af B737 MAX fra 92 fly- og leasingselskaber verden over. Det høje salgstal af MAX-versionen har gjort den til den hurtigst sælgende passagerflytype i Boeings historie.

Ud over de seks B737 MAX 8 på vej til LOT har flyselskabet udvidet sin bestilling på Boeing B787-9 Dreamliners med yderligere fire til langruter. De ekstra Dreamliners bliver leveret til LOT fra slutningen af 2019.

LOT igen til Singapore
Siden sidste år har LOT bebudet åbning af 42 nye ruter. De omfatter blandt andet langruter fra Warszawa til Los Angeles, Newark ved New York samt fra sydpolske Krakow til Chicago.

Til maj næste år begynder LOT igen at flyve fra Warszawa til Singapore i første omgang tre stigende til fire gange om ugen med B787-9 Dreamliner, der har 34 pladser på business class, 21 på premium og 249 på turistklasse. LOT lukkede i 1995 for betjeningen af Singapore.

Også i maj næste år åbner LOT fra den ungarske hovedstad, Budapest, til såvel New York JFK som Chicago. Der bliver to fly om ugen til Chicago og fire til New York.

Ny rute fra Singapore til Berlin
Apropos Singapore, så åbner Singapore Airlines’ datterselskab Scoot fra midten af næste år sin anden rute til Europa, denne gang til Berlin med fire Boeing 787-9 om ugen. Scoot flyver i forvejen til Athen.

Relaterede artikler:

LOT øger atter på Skandinavien

LOT, Finnair og KLM åbner flest nye ruter

Star Alliance søger ikke nye medlemmer

 

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.