Primo Tours overtager Suncharter

Bjarke Hansen.

Bjarke Hansen.

Den Ringkøbing baserede rejsearrangør Primo Tours sætter sig på det jyske chartermarked med købet af nordjyske Suncharter.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern vil Primo Tours A/S fra 1. januar bestå af henholdsvis Primo Tours, Århus Charter og Suncharter med en samlet portefølje på 85.000 årlige charterrejsende.

”Det gør Primo Tours til Danmarks femtestørste charterkoncern efter Apollo, Bravo Tours, TUI og Spies”, siger adm. direktør Bjarke Hansen..

Handelen kom i stand efter en henvendelse til Primo Tours fra DK Rejs-koncernen, som Suncharter er en del af. Koncernen tabte samlet 19,4 millioner kroner over 26 måneder i 2013/2014 og i 2014/2015. Årsagen skulle angiveligt findes i en massiv investering i markedsføring og prisstrategien hos Suncharter.

Det fik i slutningen af 2015 ejerkredsen til at stille en lånegaranti på 50 millioner kroner, for at selskabet kunne holde sit høje væksttempo.

Med Suncharter får Primo Tours en solid geografisk markedsopdeling, skriver avisen. Mens Suncharter primært henvender sig til de nordjyske rejsende, opererer Århus Charter i Aarhus-regionen. Primo Tours har selv udgangspunkt i Syd- og Vestjylland. Primo Tours overtog Århus Charter i september i 2014.