Benjamin Schenkel, til venstre, modtager Copenhagen Goodwill Ambassadors-prisen fra foreningens protektor, HKH Prins Joachim. Foto Carsten Lundager for Copenhagen Capacity.

Prins Joachim hyldede goodwill-ambassadører

Copenhagen Goodwill Ambassadors, der via deres internationale netværk promoverer Danmark verden over, har atter været samlet i København. Foreningens protektor er HKH Prins Joachim.

Foreningen Copenhagen Goodwill Ambassadors, CGA, der sidste år fejrede 25-års jubilæum, har atter været samlet i København. Der er omkring 50 ulønnede medlemmer i sammenslutningen, der siden 2008 har haft HKH Prins Joachim som protektor.

Prins Joachim var æresgæst, da CGA i aftes havde gallamiddag på Børsen, skriver Copenhagen Capacity på sin Linkedin-side. Her overrakte han blandt andet Copenhagen Goodwill Ambassadors Awareness Award til grundlæggerne af Fair og Fornuftig, Benjamin Schenkel, og Mads Rønne Almassalkhi, sidstnævnte kunne dog ikke være til stede på grund af danske regler, skriver Benjamin Schenkel på Linkedin.

#FairOgFornuftig arbejder for at skabe opmærksomhed om nogle af de udfordringer, udlændinge står overfor som følge af danske regler.

Tiltrækker store kongresser og events
Under de to dage, hvor goodwill-ambassadørerne er samlet i Danmark, ser de nye københavnske attraktioner ligesom der i år blandt andet var taler fra udenrigsminister Jeppe Kofod og Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen.

Goodwill-ambassadørerne lever typisk udenfor Danmarks grænser, hvor de for eksempel bruger deres netværk til at støtte dansk erhvervsliv og promovere Storkøbenhavn på udenlandske markeder. Det hjælper blandt andet med at tiltrække store møder og kongresser, events og meget andet til København.

Goodwill-ambassadører verden over
Korpset af udenlandsdanskere, der også er goodwill-ambassadører, bor til daglige i omkring 20 lande verden over, hvor de blandt andet holder øje med nye muligheder for at promovere hjemlandet Danmark ude i verden.

Som medlem af Copenhagen Goodwill Ambassadors gør de danske erhvervs- og organisationsfolk ude i verden en ekstra og frivillig indsats for at åbne nye døre, skabe nye muligheder og inddrager deres internationale netværk for at promovere København – og resten af Danmark – ude i verden, oplyste Wonderful Copenhagen sidste år i en pressemeddelelse.

Goodwill-ambassadørerne har gennem årene været involveret i over 800 aktiviteter, som på forskellig vis har ydet et internationalt bidrag til Danmarks hovedstad.

Korpset af goodwill-ambassadører spænder bredt, og indsatsen favner fra eksponering og kulturliv til tiltrækning af erhvervsmuligheder og internationale virksomheder.

Relaterede artikler:

25 år med Københavns goodwill-ambassadører

Disse perioder vil presse Københavns hotelkapacitet

Skal trække udenlandske turister til jyske lufthavne