Pris til Fjord Line for bedste skibsdesign

MS_Stavangerfjord_Fjord Lines nye cruisefærge juli 2013

CRUISE: Ikke alene fik Fjord Line en pris for bedste design. Den nye MS Stavangerfjord blev ved The Shippax Awards også hædret for at være den største færge i verden, hvis motorer udelukkende kører på miljøvenlig flydende naturgas.

Fjord Line blev onsdag aften hædret med hele to priser. Den ene for “Bedste Skibsdesign”, og den anden som “Største LNG færge i verden”. The Shippax Awards blev uddelt ved den årlige Ferry Shipping Conference 2014, der blev afholdt på Tallinks skib Romantika, der sejler mellem Stockholm og Riga, med deltagelse af bl.a. 40-50 rederier og 350 delegerede.

”Fjord Line har satset på at skabe to store, topmoderne miljøvenlige skibe. The Shippax Awards repræsenterer en betydelig anerkendelse af vores indsats, og vi er meget stolte over, at det første af vores nybyggede skibe, MS Stavangerfjord, er blevet hædret med skibsbranchens Oscar,”,siger Gert Balling, som er direktør i Fjord Line Danmark.

MS Stavangerfjord er designet af Falkum-Hansen og er med sine 170 meter specielt konstrueret til at sejle i Nordsøen.

Men Fjord Lines har også satset på, at gøre driften mere miljøvenlig, og skibets fire motorer kører udelukkende på flydende naturgas, der forurener mindre.

”Vi søsatte MS Stavangerfjord i juli i fjor, og her i marts indtog søsterskibet MS Bergensfjord også ruterne mellem Hirtshals – Langesund og Hirtshals, Stavanger og Bergen. For Fjord Line har det været grundlæggende at udvikle to skibe, der både giver passagererne en fantastisk sejloplevelse og lever op til skibsbranchens fremtidige miljøkrav. Denne anerkendelse beviser, at vi er lykkedes”, siger Gert Balling.