Visit Greenland er kommet på fin liste hos FN’s Verdens Turistorganisation. Her er det fra fjorden ved Sisimiut. Pressefoto for Visit Greenland: Aningaaq R. Carlsen.

Pris til Visit Greenland fra FN’s Turistorganisation

Ved Verdens Turismedag udgav FN’s Verdens Turistorganisation liste med verdens 75 mest innovative turistorganisationer. Med på listen var Visit Greenland, Grønlands nationale turistråd.

Listen fra de Forenede Nationers turistorganisation, UNWTO, United Nations World Tourism Organization, over innovative turistorganisationer skal ære og fejre organisationer rundt om i verden, som går forrest i håndteringen af pandemien og at håndtere sikre og ansvarlige rejser. Det kræver innovation, kreativitet og passion, ifølge UNWTO.

Det skriver Visit Greenland i en pressemeddelelse. UNWTO er De Forenede Nationers agentur til at fremme ansvarlig, bæredygtig og universelt tilgængelig turisme. Listen blev udgivet af Apolitical i samarbejde med MasterCard og UNWTO på Verdens Turismedag, den 27. september.

Om baggrunden for listen skriver UNWTO også: ”Organisationerne, der bliver anerkendt på denne liste, er offentlige institutioner eller NGO’ere, der anvender politik, programmer og projekter til at opbygge kreative løsninger på udfordringer. Ofte implementerer disse institutioner løsninger, der gør det lettere for regeringer at anvende den private sektors hastighed, teknologi, opskaleringsevne og effektivitet til at fremskynde resultater.”

Visit Greenland og dets partnere skaber ansvarlig vækst
I beskrivelsen forklares inkluderingen af Visit Greenland på UNWTO-listen således: ”Visit Greenland fremmer øen som et adventure hotspot gennem udvikling af destinationer, regional og national branding, innovation og marketing. Rådet skaber ansvarlig vækst med dets partnere gennem vidensdeling og fokuseret ideudvikling og er en af de førende turistråd i verden.”

I en kommentar til prisen fra UNWTO siger Hjörtur Smarason, administrerende direktør for Visit Greenland: “Det er endnu en anerkendelse af det fantastiske arbejde, holdet på Visit Greenland leverer, og at det ikke altid handler om størrelsen, men at den tilgang vi anvender til vores arbejde, er afgørende.

Vores lille størrelse tvinger os til at tænke udenfor boksen og være innovative i vores tilgange. Vi ser nu, at andre destinationer er begyndt at kigge til Grønland når det kommer til udvikling og håndtering af destinationer.”

Den fulde UNWTO-listen kan ses via dette link, klik her.

Relaterede artikler:

Nuuk, Færøerne og Odense på fornem rejseliste

Coronaen gav travlhed i nyt grønlandsk rejsebureau

Grønlands turistdirektør siger farvel