Søgemaskinerne Momondo og danske Travelmarket konkurrerer om, hvem der har de billigste flybilletter. Her foto fra Danmarks nyeste flyrute som det polske Star Alliance-medlem LOT åbnede i dag, mandag, mellem Warszawa og Billund. Foto for Billund Lufthavn: Henrik Meisel.

Prisgaranti ny slagmark mellem søgemaskiner

Momondo, der i familie med amerikanske Booking.com, klar med prisgaranti på flybilletter. Det kan vi gøre bedre, siger dansk rejsesøgemaskine.

Hver anden dansker, 51 procent, peger på prisen som det mest afgørende når de køber flybillet. Det viser undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen Momondo.dk, der som noget nyt nu tilbyder sine kunder prisgaranti på flybilletter.

“Vi arbejder på at gøre det nemt for danskerne at være deres egen rejsearrangør. Vi sammenligner priser på tværs af nettet og tilbyder vores brugere prisgaranti og dermed sikkerhed for, at de får det bedste rejsetilbud,” siger Lasse Skole Hansen, presseansvarlig i Danmark for Momondo.

Udover den nye prisgaranti på flybilletter, tilbyder Momondo også prisgaranti på hotelbooking. Momondo, der startede som en dansk søgemaskine, ejes i dag af Priceline Group fra USA, der blandt andet også har Booking.com

Ifølge Momondo kommer prisgarantien på en økonomiklasse flybillet og hotel, hvis kunden samme kalenderdag finder en billigere pris på en anden online rejsesøgemaskine i Danmark. Så refunderer Momondo differencen – kunden skal sende sit købsbevis og dokumentation af tilbuddet til Momondo. Prisgarantien gælder differencer mellem flybilletter på op til 3.000 kroner.

Travelmarket: Vi er bedre
Danske Travelmarket er en af de danske søgemaskiner, Momondo prøver at udfordre med sin nye prisgaranti. I en kommentar til pressemeddelelsen fra Momondo, siger Travelmarket, at man i over to år har haft prisgaranti på flybilletter.

Momondo er kraftigt inspireret af Travelmarket, men der er en del forskelligheder omkring hvordan forbrugerne er stillet, lyder det fra Travelmarket.

Ifølge Travelmarket har den danske søgemaskine og Momondo det som fælles kriterium, at søgningen og bestillingen af flybilletten skal være sket samme kalenderdag.
Til gengæld accepterer Travelmarket, at den alternative pris kan være fundet på alle rejsesider, mens Momondo kræver, at det er en dansk rejseside.

Og Travelmarket accepterer prisforskel på alle typer flybilletter, mens Momondo kun godtager e-conomy flybilletter. Travelmarket har intet maksimumbeløb på sin prisgaranti på flybilletter, mens Momondos strækker sig til 3.000 kroner, påpeger Travelmarket. Hos Travelmarket kan alle tilmeldte kunder bruger prisgarantien – altså også kunder med bopæl i udlandet. Momondo kræver omvendt, at kunderne skal have dansk bopæl, lyder det fra Travelmarket.

Relaterede artikler:

Masser af tal om danskernes ferierejser

Det klager danske feriegæster over

Dansk rejsesøgemaskine skifter atter ejer