Profil Rejser overtager Helsinge Rejsebureau

Lise-Lotte Edelskov.

Lise-Lotte Edelskov.

Profil Rejser har købt det mindre Helsinge Rejsebureau, som Profil Rejser tidligere var medejer af. I forbindelse med salget går Helsinge Rejsebureaus grundlægger på pension.

Profil Rejsers adm. direktør, Peter Rasmussen, ønsker ikke at oplyse købsprisen. ”Men jeg kan bekræfte, at vi 1. november overtog Helsinge Rejsebureau. Bureauets grundlægger, Lise-Lotte Edelskov, ville gerne trække sig tilbage – og i den forbindelse var det naturligt, at Profil, som tidligere medejer, fik muligheden for at overtage Helsinge Rejsebureau,” siger han og tilføjer:

”Helsinge Rejsebureau har nogle produkter, der er nemme at integrere i Profil Rejsers portefølje. Dermed giver erhvervelsen et løft til vores forretning. Selve Profil Rejser vokser stille og roligt – og det kører efter planen.”

Ifølge rejsebrancheanalytiker Ole Egholm omsatte Helsinge Rejsebureau sidste år for 12 millioner kroner og fik et underskud på 803.000 kroner. Han anslår, at Profil Rejser-gruppen, der er ejet af holdingselskabet Travel House, i sidste regnskabsår omsatte for 190 millioner kroner.

Profil Rejser-gruppen har 50 medarbejdere – i Helsinge Rejsebureau, der rent fysisk har kontor i Gilleleje, sidder nu to sælgere tilbage efter administrationen og økonomifunktionen er rykket til Profil Rejsers hovedkontor på Rosenørns Alle på Frederiksberg.

Helsinge Rejsebureau blev grundlagt i 1993 af i dag 68-årige Lise-Lotte Edelskov. I sin storhedstid havde bureauet ni medarbejdere og en omsætning på over 30 millioner kroner. Lise-Lotte Edelskov siger til takeoff.dk: ”Jeg har haft Helsinge Rejsebureau i 20 år, hvoraf de fleste har været fantastiske – det samme vil jeg sige om mine næsten 50 år i rejsebranchen. Jeg går fra Helsinge Rejsebureau med en god fornemmelse om, at bureauet nok skal klare sig godt i fremtiden.”

Ud over Helsinge Rejsebureau tæller Profil Rejsers varemærker selve Profil Rejser, Handi Tours, How2Cruise, MC Rejser, Profil Grupperejser og Pro-Golf Tours. I april i år overtog Profil Rejser det krakkede golfrejsebureau, Bounty Club.

Selve Profil Rejser blev stiftet i 1983 af Jahn Schapiro, som i 2009 afhændede sit bureau til Travel House.