Qantas vil fyre 1.000

2019/08/defaultmain.jpgI en overraskende melding fra koncernchef Alan Joyce sænker selskabet sine forventninger til årsregnskabet efter et underskud i regnskabsårets første halvdel på 300 millioner australske dollar – ca 1,5 milliarder kroner.

Som delvist modtræk bebuder han samtidig fyring af omkring 1.000 i løbet af et år. De negative meldinger sendte selskabets aktiekurs ned med 17% på børsen i Sydney, skriver avisen.dk.

Alan Joyce nævner ifølge Sydney Morning Herald at de største udfordringer, selskabet står overfor, er høje priser på brændstof, en stærk australsk dollar og ekstrem hård konkurrence både nationalt og internationalt.

Han sætter også sin egen løn ned og opfordrer regeringen til at fjerne den restriktion, som begrænser udenlandske investorers ejerandele til 49%. Reglen blev indført i 1995 i forbindelse med privatiseringen af selskabet.

Qantas hævder, at man møder unfair konkurrence fra for eksempel Virgin Australia, der har statsstøttede selskaber som Singapore Airlines, Etihad fra Abu Dhabi og Air New Zealand som majoritetsaktionærer.