Qatar Airways chartrer Oman Air fly

Qatar Airways har i går måttet chartre tre fly fra Oman Air i et forsøg på at omgå den stigende effekt af diplomatiske stridigheder i Mellemøsten.

Aktionen blev gennemført, da de Saudi Arabiske luftfartsmyndigheder inddrog Qatar Airways licens til at betjene landet. Saudi Arabien havde allerede suspenderet flyvninger til og fra Qatar mandag.

Qatar Airways svarede ved at chartre tre fly fra Oman Air til at flyve fra Jeddah i Saudi Arabien til Muscat i Oman for at forbinde dem med fly fra Qatar Airways, der fløj fra Muscat til Doha i Qatar.

Qatar Airways har tidligere annonceret stop for alle flyvninger mellem Qatar og Saudi Arabien, De forenede arabiske Emirater, Bahrain og Egypten indtil videre.

Flyselskabet understreger, at ruteflyvningerne til Europa og USA ikke bliver berørt af nabolandenes blokade, der er gennemført fordi, landene beskylder Qatar for at støtte terrorisme.

Qatar Airways fly bliver imidlertid tvunget til at flyve mere indirekte på sine langruter for at undgå luftrummene over Saudi Arabien, Emiraterne og Bahrain.

FlightRadar24 website har fulgt Qatar Airways flyvninger efter blokaden af nabolandenes luftrum, og de viser, at flyselskabets maskiner starter mod nordøst over Golfen, hvorefter de drejer nordpå over Iran og ind over tyrkisk luftrum, hvor kursen sættes mod de europæiske destinationer. Normalt ville de flyve direkte over Saudi Arabien.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.