Qatar Airways har fyldte fly fra København

Der er ikke mere at sælge i øjeblikket for Qatar Airways, der nærmest har fulde fly på sine fire ugentlige afgange fra København. Men der flyves også kun med en lille Airbus 319 med 110 passagersæder.

 

Qatar Airways har kørt med intropriser siden det i marts åbnede på København. Selskabet sende ifølge Take Offs oplysninger også passagerer til fx Bangkok som ikke gider rejse fra København uden eget underholdningssystem.
Ligeledes lukrerer Qatar Airways på, at Singapore Airlines kun har tre ugentlige fly på København. Qatar Airways er stærke på Fjernøsten, herunder Indien med 12 destinationer.

 

Fra vinterfartplanen i oktober øger Qatar Airways på København med større Airbus 330-fly og skruer op for antallet af afgange. Der bliver seks fly fra februar. De ekstra og større flyafgange er i reservationssystemerne.

 

Med de større fly mere end fordobler Qatar Airways sit sædeudbud fra København via Doha til Asien. Mens de større fly fra København kommer selskabet op på 236 og 275 sæder på økonomiklasse og 24-30 sæder på business class afhængig af størrelsen på dets A330-fly.
 

Qatar Airways’ bonusprogram giver hurtigt mulighed for at optjene nok til 10 kg ekstra bagage. Qatar Airways nærmer sig 100 destinationer – de nye er fra efteråret Hanoi og Ho Chi Minh City i Vietnam.

 
Qatar Airways knokler for at få førerposition i Danmark, inden rivalen Emirates fra Dubai måske lander inden for et år. Med udbygningen på København gør Qatar Airways det sværere for Emirates at få fodfæste.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten