Qatar Airways køber mere af British Airways

Airbus A350XWB QatarAirways flyLUFTFART: Qatar Airways øger sin ejerandel af International Airlines Group, der bl.a. er moderselskab for BA, til 20 pct. Qatar Airways har også været på opkøb blandt store flyselskaber i Sydamerika og Italien.

Qatar Airways har netop øget sin ejerandel af International Airlines Group, IAG, fra 15,67 pct. til 20,01 pct. IAG er moderselskab for irske Aer Lingus, British Airways og de to spanske flyselskaber Iberia og Vueling.

Både British Airways, Iberia og Qatar Airways er i Oneworld-alliancen. Qatar Airways flyver to gange om dagen mellem Københavns Lufthavn og Qatars hovedstad, Doha.

I januar sidste år købte Qatar Airways tæt på 10 pct. af IAG, aktieposten steg siden til hhv. 12 og 15 pct. og er altså nu oppe på de 20,01 pct. Udenlandske investorer må ikke eje over 49 pct. af et europæisk flyselskab.

Sidste måned meddelte Qatar Airways, at man ville købe 10 pct. af Sydamerikas største luftfartsgruppe, chilenske LATAM Airlines Group, der har flyselskaber i flere latinamerikanske lande.

Også i juli oplyste Qatar Airways, at man vil købe 49 pct. af Italiens næststørste flyselskab, Meridiana. 49 pct. af aktierne i Italiens største flyselskab, Alitalia, ejes af Etihad Airways fra Abu Dhabi.

Qatar Airways har også signaleret interesse i at blive medejer af Royal Air Maroc.

x

Læs Også

Lufthavnsterminal runder 30 millioner passagerer

Terminal 2 og dens satellitfinger i Münchens lufthavn bruges primært af Lufthansa og Star Alliance-vennerne.

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.