Qatar Airways køber mere af British Airways

Airbus A350XWB QatarAirways flyLUFTFART: Qatar Airways øger sin ejerandel af International Airlines Group, der bl.a. er moderselskab for BA, til 20 pct. Qatar Airways har også været på opkøb blandt store flyselskaber i Sydamerika og Italien.

Qatar Airways har netop øget sin ejerandel af International Airlines Group, IAG, fra 15,67 pct. til 20,01 pct. IAG er moderselskab for irske Aer Lingus, British Airways og de to spanske flyselskaber Iberia og Vueling.

Både British Airways, Iberia og Qatar Airways er i Oneworld-alliancen. Qatar Airways flyver to gange om dagen mellem Københavns Lufthavn og Qatars hovedstad, Doha.

I januar sidste år købte Qatar Airways tæt på 10 pct. af IAG, aktieposten steg siden til hhv. 12 og 15 pct. og er altså nu oppe på de 20,01 pct. Udenlandske investorer må ikke eje over 49 pct. af et europæisk flyselskab.

Sidste måned meddelte Qatar Airways, at man ville købe 10 pct. af Sydamerikas største luftfartsgruppe, chilenske LATAM Airlines Group, der har flyselskaber i flere latinamerikanske lande.

Også i juli oplyste Qatar Airways, at man vil købe 49 pct. af Italiens næststørste flyselskab, Meridiana. 49 pct. af aktierne i Italiens største flyselskab, Alitalia, ejes af Etihad Airways fra Abu Dhabi.

Qatar Airways har også signaleret interesse i at blive medejer af Royal Air Maroc.

x

Læs Også

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Dobbelt så mange passagerfly om 20 år

De næste 20 år forventer Airbus at verdens flyselskaber køber 37.400 nye passager- og fragtfly – det vil give behov for over 500.000 flere piloter.