Qatar Airways køber mere af British Airways

Airbus A350XWB QatarAirways flyLUFTFART: Qatar Airways øger sin ejerandel af International Airlines Group, der bl.a. er moderselskab for BA, til 20 pct. Qatar Airways har også været på opkøb blandt store flyselskaber i Sydamerika og Italien.

Qatar Airways har netop øget sin ejerandel af International Airlines Group, IAG, fra 15,67 pct. til 20,01 pct. IAG er moderselskab for irske Aer Lingus, British Airways og de to spanske flyselskaber Iberia og Vueling.

Både British Airways, Iberia og Qatar Airways er i Oneworld-alliancen. Qatar Airways flyver to gange om dagen mellem Københavns Lufthavn og Qatars hovedstad, Doha.

I januar sidste år købte Qatar Airways tæt på 10 pct. af IAG, aktieposten steg siden til hhv. 12 og 15 pct. og er altså nu oppe på de 20,01 pct. Udenlandske investorer må ikke eje over 49 pct. af et europæisk flyselskab.

Sidste måned meddelte Qatar Airways, at man ville købe 10 pct. af Sydamerikas største luftfartsgruppe, chilenske LATAM Airlines Group, der har flyselskaber i flere latinamerikanske lande.

Også i juli oplyste Qatar Airways, at man vil købe 49 pct. af Italiens næststørste flyselskab, Meridiana. 49 pct. af aktierne i Italiens største flyselskab, Alitalia, ejes af Etihad Airways fra Abu Dhabi.

Qatar Airways har også signaleret interesse i at blive medejer af Royal Air Maroc.

x

Læs Også

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

I årets sommersæson får lufthavnens næststørste flyselskab otte procent flere flysæder sammenlignet med sidste år - der kommer blandt andet nye ruter.