Qatar Airways begynder fra på søndag at udbyde 28 ekstra flyvninger med 48.000 flysæder over en kortvarig ikke oplyst periode til fire byer i Australien. En af dem er Sydney, som et af Qatar Airways' fly her passerer i lav højde ved operahuset. PR-foto fra Qatar Airways.

Qatar Airways øger kortvarigt på Australien

Tusindvis af udlændinge er strandet i Australien som følge af coronakrisen. Flere flyselskaber har beskåret betjeningen, det får nu Qatar Airways til at øge sin med cirka 48.000 ekstra sæder.

(Artiklen er opdateret med, at Qatar Airways ikke kan sige, hvor mange ekstra flyvninger til Australien, der er tale om, kun at tallet på cirka 48.000 ekstra sæder holder med de nuværende oplysninger)

Ifølge Udenrigsministeriet i København var der forleden omkring 100 danskere i Australien, der gerne vil hjem til Danmark i forbindelse med coronavirussen.

Nu kommer der måske en mulighed med Qatar Airways. Flyselskabet har fået tilladelse fra de australske myndigheder til ekstra flyvninger med cirka 48.000 flysæder fra Doha, hovedstaden i Qatar, til Brisbane, Melbourne, Perth og Sydney. Det er første gang, at Qatar Airways flyver til Brisbane i Queensland.

Antallet af ekstra flyvninger til Australien blev i første omgang i pressemeddelelse fra Qatar Airways oplyst til at være 28 i hver retning, men det antal holder ikke, oplyser Qatar Airways til STANDBY.dk – derimod fastholdes tallet på cirka 48.000 ekstra sæder.

Qatar Airways flyver normalt to til tre gange om dagen mellem Doha og Københavns Lufthavn, men har på grund af coronaen reduceret til omkring fire fly om ugen, tallet kan dog variere, også til flere fly. Derfor kan der blive ventetid i Doha, hvis man kommer ud af Australien med Qatar Airways.

Qatar Airways oplyser torsdag, at det fra på søndag, den 29. marts, begynder at flyve de ekstra afgange til Brisbane, Melbourne, Perth og Sydney.

Fra på søndag bliver der, ifølge Qatar Airways, to Boeing 777-300ER om dagen fra Brisbane til Doha; der bliver to fly om dagen fra Perth, henholdsvis en Airbus A380 og en Boeing 777-300ER, samt to daglige fra Melbourne, en Airbus A350-1000 og en Boeing 777-300ER samt fra Sydney tre fly om dagen, fløjet med Airbus A350-1000 og Boeing 777-300ER.

Pressemeddelelsen fra Qatar Airways oplyser ikke, hvor længe ekstra flyvningerne vil pågå.

Tak til de australske myndigheder
Qatar Airways’ koncernchef, Akbar Al Baker, siger i pressemeddelelsen:

”Vi ved at der er mange mennesker, der gerne vil hjem til deres familie og venner i denne svære tid. Vi takker den australske regering og lufthavnsmyndighederne for deres støtte til at vi kan flyve disse ekstra flyvninger, ikke mindst tilladelsen til at flyve til Brisbane.”

Ifølge koncernchef Akbar Al Baker har Qatar Airways stadig, trods coronaen, 150 daglige flyvninger til 70 lufthavnen verden over. Men tallet kan med kort varsel ændre sig, hvis der kommer nye myndighedsrestriktioner i de enkelte lande.

Koncernchef Akbar Al Baker kom i øvrigt med en ny uheldig udtalelse, da han 5. februar i år til det internationale nyhedsbureau Bloomberg fik sagt, at der ikke var videnskabeligt bevis for, at coronavirus kunne smitte…

På det tidspunkt havde de fleste europæiske og amerikanske flyselskaber indstillet flyvningerne til Kina, og de første aflysninger til Norditalien var begyndt. Læs mere i linket herunder.

Bortset fra det, så lover Qatar Airways, at man har høj fokus på renhed ombord på selskabets fly og nøje følger anvisningerne fra såvel IATA, International Air Transport Association, som Verdenssundhedsorganisationen under FN, World Health Organization, WHO.

Relaterede artikler:

Qatar Airways flyver videre

Forvirring omkring Emirates-aflysninger

Qatar Airways i samarbejde med tyske jernbaner