Receptionsskranken i Radisson RED i Aarhus. (Foto: Roar Paaske)

Radisson åbner dørene for nyt hotel i Aarhus

Fremover er Radisson Blu Scandinavia ikke længere alene i Aarhus. Hotelkæden vil også male byen rød, hvilket sker med det nye livsstilshotel Radisson RED, der åbner fredag.

Fredag den 31. juli kan det nye Radisson RED-hotel i Aarhus byde de første gæster velkommen.

Dermed får Aarhus tilført yderligere 78 hotelværelser, så byen får endnu mere kapacitet til at tage imod turister, erhvervsrejsende og konferencegæster. Alene i 2019 var der 932.106 overnatninger i Aarhus.

Åbningen af Radisson RED, der er første RED-hotel i Norden, sker samme år som Radisson Blu Scandinavia Hotel kan fejre 25 års jubilæum i Danmarks næststørste by. Radisson Blu Scandinavia har 234 værelser, så dermed kommer Radisson Hotel Group op på hele 312 værelser i byen.

De to hoteller ligger også ganske tæt på hinanden. Radisson RED har adresse i Rådhusgården i Frederiksgade 88 og er genbo til Rådhuset, Ridehuset og ARoS Aarhus Kunstmuseum, mens Radisson Blu Scandinavia som bekendt er nabo til Musikhuset. Så beliggenheden er central for begge hoteller.

Trendy nordisk æstetik
Hotellet er i fire etager og tilbyder, udover de 78 værelser og suiter – hvoraf nogle har balkoner – et indbydende lobbyområde, der fungerer som et sted at hænge ud. Herudover er der en trendy restaurant og en stilfuld bar. Hotellet er også indrettet med mødelokaler og avanceret teknologi.

I en pressemeddelelse skriver hotelkæden, at Radisson RED i Aarhus er det perfekte sted for rejsende, der leder efter en “trendy nordisk æstetik” med industrielle designelementer. Hotellets design kalder Radisson for “ubesværet moderigtig med et stærkt lokal fokus.”

”Radisson RED er et ukonventionelt livsstils-varemærke. Vi forventer alle slags gæster, men forventer mange turister blandt gæsterne til Radisson RED, da Aarhus ikke på samme måde har helt samme produkt i dag,” har Helene Hallre, der er Aarhus-direktør for både Radisson RED og Radisson Blu Scandinavia, tidligere udtalt til STANDBY.dk.

Næsten et år forsinket
Radisson RED blev første gang præsenteret på et pressemøde i Aarhus den 20. juni 2018. Dengang hed det, at hotellet ville stå færdigt i efteråret 2019. Det var dog en kende for for optimistisk.

Råhusgården, hvori hotellet er opført er ejet af bygherren NA Ejendomsservice v. Niels Albertsen. Tidligere var det advokatfirmaet Lett (nu DLA Piper, red.), der havde til huse i bygningen, og der har også på et tidspunkt været planer om at indrette lejligheder i ejendommen.

Radisson RED i Aarhus vil blive efterfulgt af tilsvarende koncepter i Reykjavik og Oslo.

 

Relaterede artikler:

Klar med direktør for nyt hotelkoncept i Danmark

Aarhus’ nye internationale hotel forsinket

Radisson Red får nordisk hotelpremiere i Aarhus