Nogenlunde dette syn venter gæster, der fra efteråret 2019 træder ind på Nordens første Radisson Red, der placeres i Aarhus med 78 værelser. Illustration: Luplau & Poulsen / Dimension Design.

Radisson Red får nordisk hotelpremiere i Aarhus

Nordens første Radisson Red-hotel åbner næste efterår i Aarhus med 78 værelser, møde- og event-faciliteter, fitnesscenter, restaurant og parkeringskælder. Via en app kan hotellets gæster tjekke ind og ud samt åbne og låse værelset.

I 2019 får Radisson Red danmarkspremiere når det nye internationale livsstilshotel-varemærke åbner i Aarhus. Hotellet bliver det første Red-hotel i Norden og står næste efterår klar til sine første gæster på sin placering i det centrale Aarhus med udsigt til blandt andet Rådhuspladsen, Musikhuset og Aros Kunstmuseum.

Hotellet får 78 designværelser, møde- og event-faciliteter, fitnesscenter, bar og restaurant samt parkeringskælder, oplyser hotelkæden Radisson Hotel Group, der har Red som et af sine varemærker.

Rådhusgården i Aarhus skal huse det kommende Red-hotel; bygningen har tidligere været hjemsted for advokatfirmaet Lett.

Radisson Red etableres i den eksisterende bygning Rådhusgården, der forhøjes til fem etager. Ombygningen ventes færdig i tredje kvartal af 2019.
Dermed overhaler Aarhus den islandske hovedstad Reykjavik indenom, tidligere i år meddelte Radisson Hotel Group nemlig, at Nordens første Red-hotel ville åbne i Reykjavik i 2020.

Siden 2011 har Aarhus set en vækst i antallet af gæstenætter på 86 procent. Sidste år var 1,25 millioner hotelovernatninger i Aarhus – hertil kom cirka 200.000 Airbnb-overnatninger i byen. Den udvikling og internationale succes har fået Radisson Hotel Group til at pege på Aarhus som stedet for sit første nordiske Radisson Red.

”Med sin samling af kulturelle oplevelser, internationale virksomheder og førende videninstitutioner er Aarhus blevet et hotspot for ferie- og erhvervsgæster. Derfor ser vi meget frem til at konsolidere vores nordiske position og danske portefølje med et livsstilsbrand i den danske second city (Aarhus, red),” siger distriktsdirektør i Radisson Hotel Group, Sonja Dive-Dahl, i en pressemeddelelse.

”Hipster-fætter”
Radisson Hotel Group beskriver Red-konceptet som ”hipster-fætteren” til mere kendte Radisson-varemærker som Radisson Blu, som allerede findes i Aarhus, og Park Inn.

Filosofien bag Red er ifølge hotelkæden inspireret af kunst, musik og mode og har fokus på sociale værdier og bæredygtighed. Via en app kan Radisson Red’s gæster til- og fravælge faciliteter og services, så de matcher gæstens behov. App’en kan også bruges til at tjekke ind og ud ad hotellet – og til at åbne og låse værelset.

Det kommende nye hotel i Aarhus får adresse i Rådhusgården, der ejes af bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice, der skal stå i spidsen for klargøringen af Nordens første Radisson Red.
”Byggeriet af hotellet er den foreløbige kulmination på de seneste års solide hotel-boom i Aarhus. Det er et storstilet projekt. Det er en fornøjelse at være med til at introducere byen for et dynamisk, internationalt livsstils-brand,” siger Niels Albertsen.

1.400 hoteller i Radisson Hotel Group
Radisson Red er en del af Radisson Hotel Group, RHG, der i år skiftede navn fra Carlson Rezidor Hotel Group. Udover Red omfatter RHG også varemærker som Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson og Prizeotel.

Radisson Hotel Group er en af verdens største hotelkæder med otte hotelbrands og over 1.400 hoteller i drift og under udvikling i hele verden.

Relaterede artikler:

Aarhus får nyt internationalt hotel

Stor hotelkæde klar med ny salgsdirektør i Danmark

Nordisk premiere på nyt hotelmærke