Den islandske hovedstad, Reykjavik, får efter planen i midten af 2020 sit tredje Radisson-hotel. Foto: Radisson Hotel Group.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.

I 2020 åbner hotelkæden Radisson det første hotel indenfor sit seneste varemærke, Red, i den islandske hovedstad Reykjavik med 195 værelser. Red-hotellet i Reykjavik bliver på 17 etager og kommer til at ligge i byens centrum med udsigt til havet og byen.

Radisson Red er et om end uformelt koncept, så alligevel i den finere ende af varemærkerne i Radisson Hotel Group. Red-konceptet er endnu ikke særlig udbredt. Foreløbig findes der kun Red-hoteller i Bruxelles, brasilianske Campinas, Cape Town i Sydafrika, skotske Glasgow samt Minneapolis i den amerikanske delstat Minnesota, hvor Radisson har sine rødder.

Radisson Hotel Group har i forvejen tre hoteller i Island, der er Europas næststørste ø efter England. Disse omfatter boutique-hotellet Radisson Blu 1919 Hotel i det centrale Reykjavik og det nyrenoverede Radisson Blu Saga Hotel i den vestlige del af verdens nordligste hovedstad. Ligeledes har Radisson-kæden hotellet Park Inn by Radisson Reykjavik Keflavik, der er placeret fem kilometer fra Islands hovedlufthavn, Keflavik. Fra Keflavik til Reykjavik er der 50 kilometer.

Island oplever i disse år et kæmpe turistboom. I år forventer Keflavik 10,4 millioner passagerer, en stigning på 18 procent i forhold til sidste år. I alt har op mod 30 flyselskaber fra primært Europa og USA i år ruter til Island fra lige over 100 destinationer, alene Icelandair og Wow Air har næsten halvdelen af disse.

Verdens 11. største hotelgruppe
Radisson Hotel Group – der tidligere i år skiftede navn fra Carlson Rezidor Hotel Group – tæller varemærker som Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson Red, Park Inn by Radisson samt Park Plaza, Country Inn & Suites by Radisson og Prizeotel.

Radisson Hotel Group, der ifølge egne oplysninger er verdens 11. største hotelgruppe, omfatter i dag 11 varemærker fordelt på over 1.400 hoteller der enten er i drift eller under opførelse. RHG har 95.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Dansk firma tager pulsen på Islands turisme

Hotelkæde skifter navn

Hotelkæde vil bruge milliardbeløb på navneændring