Den islandske hovedstad, Reykjavik, får efter planen i midten af 2020 sit tredje Radisson-hotel. Foto: Radisson Hotel Group.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.

I 2020 åbner hotelkæden Radisson det første hotel indenfor sit seneste varemærke, Red, i den islandske hovedstad Reykjavik med 195 værelser. Red-hotellet i Reykjavik bliver på 17 etager og kommer til at ligge i byens centrum med udsigt til havet og byen.

Radisson Red er et om end uformelt koncept, så alligevel i den finere ende af varemærkerne i Radisson Hotel Group. Red-konceptet er endnu ikke særlig udbredt. Foreløbig findes der kun Red-hoteller i Bruxelles, brasilianske Campinas, Cape Town i Sydafrika, skotske Glasgow samt Minneapolis i den amerikanske delstat Minnesota, hvor Radisson har sine rødder.

Radisson Hotel Group har i forvejen tre hoteller i Island, der er Europas næststørste ø efter England. Disse omfatter boutique-hotellet Radisson Blu 1919 Hotel i det centrale Reykjavik og det nyrenoverede Radisson Blu Saga Hotel i den vestlige del af verdens nordligste hovedstad. Ligeledes har Radisson-kæden hotellet Park Inn by Radisson Reykjavik Keflavik, der er placeret fem kilometer fra Islands hovedlufthavn, Keflavik. Fra Keflavik til Reykjavik er der 50 kilometer.

Island oplever i disse år et kæmpe turistboom. I år forventer Keflavik 10,4 millioner passagerer, en stigning på 18 procent i forhold til sidste år. I alt har op mod 30 flyselskaber fra primært Europa og USA i år ruter til Island fra lige over 100 destinationer, alene Icelandair og Wow Air har næsten halvdelen af disse.

Verdens 11. største hotelgruppe
Radisson Hotel Group – der tidligere i år skiftede navn fra Carlson Rezidor Hotel Group – tæller varemærker som Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson Red, Park Inn by Radisson samt Park Plaza, Country Inn & Suites by Radisson og Prizeotel.

Radisson Hotel Group, der ifølge egne oplysninger er verdens 11. største hotelgruppe, omfatter i dag 11 varemærker fordelt på over 1.400 hoteller der enten er i drift eller under opførelse. RHG har 95.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Dansk firma tager pulsen på Islands turisme

Hotelkæde skifter navn

Hotelkæde vil bruge milliardbeløb på navneændring

x

Læs Også

Berømt hotel renoveres for millioner

Palace Hotel på Rådhuspladsen i København kunne have været 5-stjernet, men det ønskede Scandic ikke. Nu investerer Scandic tocifret millionbeløb i det ikoniske hotel.

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Mens Danmarks største hotelkæde i dag har 1.200 medarbejdere vokser tallet de næste fem år 66 procent når kæden får nye hoteller i navnlig København, men også Aarhus. Der skal bruges nye ansatte på 22 områder.