Rådhusgården i Aarhus der angiveligt fra næste år bliver hotel – til venstre ses Aarhus’ kunstmuseum, Aros. Foto: arkitema.com

Aarhus får nyt internationalt hotel

På pressemøde i eftermiddag præsenteres nyhed om at et ”internationalt hotelkoncept får nordisk premiere i Aarhus.” Det bliver muligvis et Radisson Red, erfarer STANDBY.dk

Hvilken ”international hotelgruppe,” der har kurs mod Aarhus, afsløres først officielt på pressemødet i eftermiddag.

Men ifølge STANDBY.dk’s oplysninger drejer det sig om varemærket Radisson Red, der næste efterår åbner i Aarhus med under 100 værelser.
Radisson Red er et om end uformelt koncept, så alligevel i den finere ende af varemærkerne i Radisson Hotel Group. Red-konceptet er endnu ikke særlig udbredt. Foreløbig findes der kun Red-hoteller i Bruxelles, brasilianske Campinas, Cape Town i Sydafrika, skotske Glasgow samt Minneapolis i den amerikanske delstat Minnesota, hvor Radisson har sine rødder.

At det kan være et Radisson Red, der er på vej til Aarhus, antydede Knut Kleiven, økonomidirektør i Rezidor Hotel Group, i februar, da han sagde til EjendomsWatch.dk: ”Planen for Danmark er at vende blikket væk fra København mod nye hotelprojekter i Aarhus. Men der ligger ingen aftale klar. Det vil tage to-tre år.”

Det kommende hotel i Aarhus kommer angiveligt til at ligge i erhvervs- og boligbyggeriet Rådhusgården i det centrale Aarhus og med byens rådhus som genbo. Rådhusgården på hjørnet af Vester Alle og Frederiksgade er i fire etager og har blandt andet en atriumgård.
Men hotellet kommer angiveligt til at ligge i erhvervs- og boligbyggeriet Rådhusgården i det centrale Aarhus og med byens rådhus som genbo. Rådhusgården på hjørnet af Vester Alle og Frederiksgade er i fire etager og har blandt andet en atriumgård.

At det nye hotelprojekt og navnet på hotelvaremærket kan være noget stort understreges af, at Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, deltager i pressemødet – sammen med blandt andre direktør i VisitAarhus, Peer Kristensen, samt ”dansk distrikt-direktør i den internationale hotelgruppe.”

I indbydelsen til pressemødet står blandt andet: ”endnu et internationalt hotel-brand åbner i Aarhus. Det bliver det første af sin slags i Danmark og resten af Norden.” Hotelgruppen bag det ”revolutionerende brand” bekender kulør på pressemødet der holdes i Rådhusgården i Aarhus, ”lige dér, hvor hotellet står færdigt i efteråret 2019,” står der i indbydelsen.
Det tilføjes: ”det er ingen tilfældighed, at Aarhus skal lægge by til den nordiske premiere. Den dristige tilføjelse til den danske hotelscene er en foreløbig kulmination på de senere års hotelboom i Aarhus – båret hjem af en eksplosiv vækst i byens turisme.”

Hotelboom i Aarhus
VisitAarhus’ nye turismestrategi frem mod 2025, aarhuskeepmomentum.dk, taler blandt andet om 50 procent flere hotelværelser. Dem har Aarhus omkring 3.000 af i dag, målet er yderligere 1.500 værelser, sagde VisitAarhus’ direktør, Peer H. Kristensen, i februar til STANDBY.dk

Peer H. Kristensen tilføjede, at Aarhus navnlig har behov for store, internationale hotelkæder. ”De kommer nærmest med deres egne kunder,” sagde han.

Sidste år var 1,25 millioner hotelovernatninger i Aarhus – hertil kom cirka 200.000 Airbnb-overnatninger i byen. Aarhus har i dag omkring fire milliarder kroner i årlige indtægter på turisme

Hilton og Marriott kigger på Aarhus
STANDBY.dk har tidligere i år skrevet om mulige nye hotelplaner i det centrale Aarhus fra Hilton/Marriott og danske Guldsmeden Hotels. Alene disse to planer giver tæt på 500 værelser. Hertil kommer Scandic-hotellet ved havnen, der åbner i 2021/22 med andre 500 værelser, ligesom Comwell-hotellet tæt på Banegården vil udbygge med yderligere 200 værelser.

NA (Niels Albertsen) Ejendomsservice oplyste i februar i år, at NA Ejendomsservice vil opføre 275 værelser og 100 hotellejligheder i bydelen Skejby nord for Aarhus  og at dette byggeri skal stå klart i 2020 i form af et 80 meter højt hotel med 20 etager.
NA Ejendomsservice oplyste også, at byggeriet i Skejby vil blive drevet af en hoteloperatør, der ”hører til blandt de ti største spillere på den internationale scene og som indtil videre ønsker at holde sit navn hemmeligt.”

Relaterede artikler:

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Hilton overvejer hotel i Aarhus

Planer om storhotel ved Aarhus

Aarhus alligevel ikke større kongresby end Los Angeles