Rasende direktørdatter kan ende i fængsel

atlanta lufthavn korean air A380FLYSELSKABER: Præsidentdatteren fra Korean Air, der beordrede fly tilbage til gaten i New York for at få smidt besætningsmedlem af, udvikler sig fortsat. Nu er hun blevet sigtet for at overtræde Sydkoreas luftfartslov – og kan risikere op til 15 års fængsel…

I starten af december skulle en Airbus A380 fra Korean Air afgå New Yorks JFK-lufthavn til Sydkoreas hovedstad, Seoul. Flyet var begyndt at rulle mod startbanen, da en datter af flyselskabets præsident fik serveret maccademia-nødder på sit sæde på 1. klasse.

Men nødderne blev serveret i en lille pose, ikke på en tallerken, som selskabets serviceoplæg angiveligt foreskriver. Det fik datteren, Cho Hyun-ah, der på det tidspunkt var vicepræsident i farmands flyselskab, til at se rødt.

Hun fik flyets kabinechef til at knæle foran sig – og da han ikke kendte denne regel, blev datteren endnu mere ophidset. Hun beordrede flyets kaptajn til at returnere til gaten – hvor kabinechefen blev smidt af flyet, inden det fortsatte.

Hændelsen, der har været omtalt flere gange på standby.dk, vakte enorm forargelse i Sydkorea – og gjorde Korean Airs hierarki til grin i store dele af verden. Myndighederne er nu gået videre med sagen – og har tiltalt præsidentdatteren, der blot var passager på flyet, for en række overtrædelser af landets luftfartslovgivning.

Bliver hun dømt for alle overtrædelser risikerer hun fængselsstraf fra 12 måneder og helt op til 15 år, skriver Reuters. Blandt anklagepunkterne er også, at den hidsige datter sammen med en eller flere topfolk i Korean Air har søgt at slette spor fra hændelsen. Hun har tilsyneladende været tilbageholdt af myndighederne siden kort før nytår.

Heather Cho Hyun-ah afgik kort tid efter fra sin post i Korean Air og undskyldte sin optræden. Det samme gjorde hendes far, flyselskabets præsident, der dybt bukkende foran pressen beklagede, at han ikke havde opdraget sin datter godt nok.