MSC Euribia ankommer til Københavns Havn den 7. juni, og navngives dagen efter – endda af selveste Sophia Loren, der igen bliver gudmor for et nyt krydstogtskib hos MSC Cruises. PR-foto.

Rederi: Klar til første krydstogt uden drivhusgasser

MSC Cruises’ nye LNG-drevne MSC Euribia navngives 8. juni i København – inden da sejler det fra værftet i Frankrig på hvad der ifølge rederiet bliver verdens første krydstogt uden drivhusgasser.

Det nye krydstogtskib til en pris på én milliard euro bliver det 22. krydstogtskib i italienske MSC Cruises flåde. Det vil på sin jomfrusejlads vise, at det er muligt at sejle uden at udlede drivhusgasser. MSC Euribia drives af LNG, flydende naturgas, jomfrusejladsen er fra skibsværftet Chantiers de L’Atlantique i Frankrig til Københavns Havn.

I en pressemeddelelse fra rederiet, siger MSC’s bestyrelsesformand, Pierfrancesco Vago: ”Dette er MSC’s første nul-emissions jomfrurejse i krydstogtbranchen. Vores nye flagskib MSC Euribia er et vigtigt skridt i retningen af at reducere udledningen af kulstoffer.”

For at vise sit engagement i anvendelsen af de emissions-reducerende energiformer, har MSC Cruises købt 400 tons bio-LNG til den banebrydende rejse mod nul udledning af kulstof. Dermed er rederiet det første i branchen, der køber og anvender bio-LNG som kilde til brændstof, oplyses det.

”Vi er alle nødt til at arbejde sammen”
Videre i pressemeddelelsen siger bestyrelsesformanden: ”Men vi kan ikke gøre det alene. I betragtning af den store betydning, de alternative brændstoffer har for vores industri, og andre sektorer i hele civilsamfundet med henblik på en reduktion af kulstof, kuldioxid og så videre, så er vi alle nødt til at arbejde sammen for at øge disse brændstoffers tilgængelighed i stor skala.”

Pierfrancesco Vago tilføjer, at MSC’s køb af bio-LNG vil sende et klart signal til markedet om, at der er efterspørgsel fra krydstogtrederier og den bredere maritime industri efter nye og renere brændstoffer.

”Vi har brug for, at regeringer, producenter og slutbrugere samarbejder og opskalerer tilgængeligheden af disse meget nødvendige, vitale og nye energikilder,” siger han.

Michele Francioni, direktør for MSC Cruises, siger i pressemeddelelsen: “MSC Euribias første sejlads repræsenterer mange års engagement. Den skal vise, at vi med den eksisterende skibsteknologi har mulighed for at operere på grundlag af en nul-udledning af drivhusgasser. Dette er kun begyndelsen.

Det kan ikke lade sig gøre uden at alternative brændstoffer som bio-LNG, e-LNG, grøn brint eller grøn metanol bliver gjort bredt tilgængelige i stor skala for at realisere visionen om netto-nul-krydstogter,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Oscar-vinder navngiver krydstogtskib i København

“MSC-fanatikere er virkelig interesseret i MSC Euribia”

Få havne i Europa har landstrøm til krydstogtskibe