Møde- og hotelbranchen har længe efterlyst definition af ”større forsamlinger.” Det er op til 500, oplyser sundhedsministeriet nu. Men foreløbig gælder forsamlingsforbuddet på ti personer.
Hvornår regeringen og myndighederne vil tillade, at op til 500 personer kan samles, vides endnu ikke. Men efter megen utilfredshed fra blandt andet møde-, event- og hotelbranchen med at få oplyst, hvad regeringen og myndighederne definerer som ”større forsamlinger,” kom der i dag tirsdag et tal: op til 500.
Men hvornår danskerne kan forsamles op til 500 personer til for eksempel møder og events, sættes der endnu ikke nogen dato på. Indtil videre gælder foreløbig forsamlingsforbuddet på op til ti personer frem til 10. maj.
I en pressemeddelelse tirsdag formiddag fra sundhedsministeriet står der blandt andet:
”Regeringen har besluttet, at der skal gælde et forbud mod større arrangementer henover sommeren og frem til den 1. september 2020.
Grænsen for store arrangementer er nu blevet fastsat, så man ikke må afholde arrangementer med flere end 500 personer. Beslutningen træffes som følge af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan corona-epidemien vil udvikle sig i Danmark de kommende måneder.
Fastsættelsen af loftet på 500 personer for store arrangementer får dog ingen praktisk betydning i første omgang, understreger ministeriet i pressemeddelelsen og fortsætter:
Forbuddet om at forsamle sig mere end 10 personer blev fredag forlænget til og med den 10. maj 2020.
Hvad med at gøre forskel på anledningen til at mødes?
Så sent som i går sagde to store aktører i den danske møde- og eventbranche til STANDBY.dk, at de savnede definitionen af, hvad regeringen mente med ”større forsamlinger,” tallet der kom i dag.
En af mange de ramte virksomheder i MICE-branchen (Meetings, Incentives, Conferences og Events) er Vingsted Hotel og Konferencecenter ved Vejle. Administrerende direktør for Vingsted, Mette Ravn, sagde i går til STANDBY.dk:
”Vi savner en definition på ”større forsamlinger” – og noget tryghed om, hvad skal der ske efter 1. september. Det er nu aflysningerne kommer for efteråret, fordi udmeldingerne fra regeringen har været så vage.”
Mette Ravn foreslog blandt andet, at der kan gøres forskel på, hvilke ”større arrangementer,” der tillades. ”Der er ikke så mange, der har sagt dette, men man kunne også sige, hvad er formålet med forsamlingen? Her skal man ikke kigge på antallet af deltagere, men hvad formålet med sammenkomsten er,” sagde Mette Ravn og fortsatte:
”Kunne man gøre forskel på for eksempel koncerter og så uddannelsesforløb, konferencer og årsmøder. Nogle konferencecentre har rigtig mange kvadratmeter og vil kunne køre nogle møder med større deltagerantal, fordi vi har pladsen i forhold til et lille byhotel.”
Og koncernchef Allan L. Agerholm fra BC (Bella Center) Hospitality Group samt næstformand i Horesta, sagde mandag til STANDBY.dk blandt andet: ”Vi har prøvet at komme igennem til regeringen, men de nærmest ignorerer os. Vi har spurgt i 14 dage på, hvad er ”store forsamlinger” og vi kan ikke få et svar.”
Relaterede artikler:
Møde- og hotelbranchen savner svar fra regeringen