Repræsentanter fra Bravo Tours og Nilles Rejser deltog i pressemødet i Aalborg Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Rejsearrangører lægger bund for nyt dansk flyselskab

Aalborg-baserede Great Dane Airlines har solgt hovedparten af produktionen til Bravo Tours og Nilles Rejser, før første fly er gået på vingerne.

Torsdag dannede Aalborg Lufthavn rammerne om et pressemøde, hvor de to nordjyske iværksættere Thomas Hugo Møller og Duc Huy Ngyuen præsenterede Great Dane Airlines, som nyt dansk rute- og charterflyselskab.

Det første fly fra Great Dane Airlines går på vingerne fredag den 14. juni, og det bliver med Rhodos som destination. Bravo Tours har nemlig chartret Great Dane Airlines til at flyve til Mallorca, Kreta, Rhodos samt Varna i Bulgarien,

I første omgang vil det nyetablerede danske flyselskab anskaffe to Embraer ERJ-195AR med plads til 118 passagerer, og de skal blandt andet flyve for Bravo Tours, der i forvejen også benytter Norwegian og Jet Time.

Embraer ERJ-195AR fra Great Dane Airlines.

“Vi kommer til at flyve otte ugentlige afgange med Great Dane Airlines hen over sommeren, og indtil videre har vi købt plads til flere end 12.000 passagerer,” siger Torben K. Simonsen, der er Flight Manager hos Bravo Tours, til STANDBY.dk.

Bravo Tours har samtidig fået lov til at sætte sig på fredag, lørdag søndag og mandag som afrejsedage, hvilket selskabet er godt tilfreds med, og i det hele taget er begejstringen stor for det nye samarbejde.

“Vi har virkelig manglet nogle muligheder fra Aalborg Lufthavn, og det er et perfekt match for os efter næsten 20 år med rejser fra Aalborg og egen rejsebutik i byen,” lyder det fra Bravo Tours-chefen.

Forventer et stort samarbejde
Det er ikke alene Bravo Tours, der har købt flysæder hos Great Dane Airlines. Den nordjyske rejsearrangør Nilles Rejser, der er ejet af Aller Leisure, har på forhånd sikret sig et antal sæder på de kommende flyruter til Edinburgh og Dublin, der skaber grundlaget for rundrejserne til Skotland og Irland.

“Vi er nordjysk forankret, og når vi producerer flyprodukter, kigger vi på, hvad der er muligt ud af Aalborg Lufthavn og tilrettelægger rejserne efter dette. Vi kigger allerede frem mod vinteren 2019/20 og forventer et noget større samarbejde,” siger administrerende direktør Miriam Bisgaard Christiansen fra Nilles Rejser.

Samtidig afslører hun, at Nilles Rejser i sommeren 2019 allerede har købt en kort serie af charterflyvninger fra Aalborg til Svalbard samt en enkelt charterflyvning til Tallinn.

Hidtil har Atlantic Airways og Jet Time været de største leverandører af charterflyvninger for Nilles Rejser.

 

Relaterede artikler:

Bravo Tours lander stor aftale med Norwegian

Bravo Tours får Jet Time som næststørste flyselskab

Rejsebureauer i fælles indkøb af flybilletter