Rejsebranchen hjalp igen indiske gadebørn

Fra lørdagens galla på Marriott i København – fra venstre auktionarius Kasper Nielsen, Lisbeth Johansen, Jes Dorph-Petersen og koncerndirektør for BC Hospitality Group, der bl.a. omfatter Marriott-hotellet, Allan Agerholm. Foto: Wilfred Gachau Photography.

Fra lørdagens galla på Marriott i København – fra venstre auktionarius Kasper Nielsen, Lisbeth Johansen, Jes Dorph-Petersen og koncerndirektør for BC Hospitality Group, der bl.a. omfatter Marriott-hotellet, Allan Agerholm. Foto: Wilfred Gachau Photography.

TURISME: Der var bidrag fra bl.a. Air France, C&C Travel, DFDS, Guldsmeden Hotels og Royal Caribbean, da der blev samlet ind til LittleBigHelp ved velgørenhedsgalla på Marriott i København.

For andet år i træk var 5-stjernede Copenhagen Marriott Hotel hovedsponsor ved LittleBigHelps 7. velgørenhedsgalla til fordel for udsatte børn og kvinder i slumområder i den indiske millionby Kolkata (Calcutta).

Gallaaftenen har alle syv år sat nye rekorder for det indsamlede beløb. Mens det for syv år siden ved den første blev til 125.000 kr., gav den udsolgte gallaaften i lørdags 1.345.000 kr. via billetsalg, donationer på BetterNow, og en storstillet auktion med donerede genstande. Det indsamlede beløb går ubeskåret til LittleBigHelps projekter i Indien.

De 300 gæster i det fyldte ballroom på Marriott havde købt billetter til 1.250 kr. stykket. Al mad og drikke var sponseret ligesom alle kunstnere mm optrådte gratis.

Det gjorde også TV2s studievært, Jes Dorph-Petersen, der for femte gang var konferencier, samt auktionarius, salgsdirektør Kasper Nielsen fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner, der har været med alle årene.

En af gæsterne sagde med et grin om Kasper Nielsen, fordi han er god til at svinge hammeren ved auktioner, kunne kaldes en ”hammer-haj…”

Maden blev flot serveret ved buffeter i et meget autentisk indisk ’street food’ område.

Auktionen bestod dels af en ’silent auction’ i foyeren, hvor gæsterne kunne skrive deres bud – og ikke mindst ved hammerslag-auktion i salen. Der kunne bydes på alt fra en tegning af Kurt Westergaard (hammerslag ved 40.000 kr.), kunst, smykker, arkitektmøbler osv.

Igen havde rejsebranchen i Danmark bidraget med en række flotte donationer til auktionerne. Her nogle af de priser, der kom ind: AC Hotel Bella Sky, Air France-KLM, Brøchner Hotels, C&C Travel, DFDS, Guldsmeden Hotels, Hotel d’Angleterre, Hotel Skt. Petri, Københavns Lufthavn, Scandic Hotels, Seaplanes (den nye vandflyverrute mellem Aarhus og København), Small Danish Hotels og Strömma (kanalbådene i Københavns Havn).

Beløbene, der kom ind, var bl.a. 4.500 kr. for to overnatninger på Guldsmed-hotellet Babette, 12.500 kr. for to overnatninger på Angleterre, 7.500 kr. for dagskonference på Hotel Skt. Petri.

31.000 kr. via C&C Travel for 19 dages rundrejse i Indiens største delstat Rajasthan, 10.000 kr. for to gavekort til overnatning på Marriott-hotellet i København, 5.500 kr. for overnatning på Crowne Plaza i Ørestad, 5.500 kr. for rejse med DFDS til Oslo samt overnatning på Guldsmed-hotellet i den norske hovedstad.

Et gavekort fra Royal Caribbean Cruise Lines fik hammerslag ved 12.000 kr., fire års-parkeringskort til Københavns Lufthavn gav ca. 40.000 kr., billetter til Nordic Seaplanes 6.500 kr. og to billetter med Air France fra Billund eller København til Paris indbragte 5.000 kr.

”Tusind tak til alle”

Stifter af LittleBigHelp, Lisbeth Johansen, tidligere salgschef på bl.a. Hilton Copenhagen Airport (der holdt gallaaftenen de fem første år) og for fine hoteller i London, siger om gallaen: ”Det er svært at udtrykke min store taknemmelighed. Vi endte på et resultat, vi ikke havde turdet drømme om. Men Velgørenhedsgallaen vidner om, hvor meget vi kan, når vi mødes med et fælles formål – at hjælpe andre. Marriott skabte igen de bedste rammer.”

Allan Agerholm, koncerndirektør i BC Hospitality Group, som Copenhagen Marriott Hotel er en del af: ”Vi er stolte over vores samarbejde med LittleBigHelp, og det var en ære for anden gang, at lægge rammerne til LittleBigHelps rørende og vigtige Velgørenhedsgalla.”

En lille hilsen til Brøndby

Jes Dorph-Petersen, der igen i år var konferencier, er stor FCK-fan – og dermed ikke stor fan af rivalerne fra Brøndby. På silent-auktionen var bl.a. en fodboldtrøje fra Brøndby. Det fik studieværten til med et skævt smil at sige til gæsterne i ballroomet: ”Ved I hvad en Brøndby-fan gør, når Brøndby har vundet det danske mesterskab? Han siger hurra – og slukker sin Playstation.”

Om LittleBigHelp

LittleBigHelp arbejder med udsatte børn og kvinder i Kolkata. Hver dag støtter foreningens ansatte i Indien over 500 børn og kvinder og driver bl.a. et børnehjem for drenge, et for piger, et værested for gadebørn, en skole i et slumområde og flere tilbud med erhvervsuddannelse til kvinder.

Behovene i Indien er enorme med 260 mio. der lever under fattigdomsgrænsen, og der anslås at være op mod 800.000 gadebørn i landet.

Mere info på: LittleBigHelp.com