Som rejsebureau opfordrer vi ikke folk til at blive hjemme. I stedet har forslag til, hvordan man selv kan reducere CO2-udledningen, og træffe sine rejsevalg ud fra et mere oplyst grundlag, lyder det fra FDM Travel. Arkivpressefoto fra Storebæltsbroen.

Rejsebureau klar med beregner af feriens CO2-aftryk

Hvor meget koster ferien på klimakontoen? Stigende efterspørgsel på at rejse grønnere har fået rejsebureauet FDM Travel til at lave beregner, så rejsende nu selv kan tjekke feriens CO2-aftryk.

Hvor langt kan man rejse væk for 2.000 kilo CO2? Og hvor meget belaster familiens tur til Gardasøen klimaet? Det er ikke længere kun spørgsmål om oplevelser, vejret og økonomi, der optager rejselystne danskere. Stadig flere har nemlig også fokus på, hvilket aftryk deres rejse sætter på klimaet.

Det skriver FDM Travel i en pressemeddelelse. I den siger Anders Iversen, rejsebureauets administrerende direktør:

”Vi oplever, at mange danskere gerne vil rejse grønnere. Udfordringen er, at de ikke rigtig ved hvordan. Det vil vi gerne hjælpe dem med. Derfor har vi i samarbejde med E/A Energianalyse udviklet en CO2-beregner for klimaaftrykket på kør selv-ferien, så det bliver mere synligt. Vi tror, at det kan hjælpe rejsende med at træffe mere klimabevidste valg.”

I FDM Travels nye CO2-beregner kan man korrigere for transportform (for eksempel fly eller stor/lille bil), destination, antal rejsende, overnatninger og antal stjerner på overnatningsstedet. En høj standard på overnatningerne er nemlig ofte lig med et højere forbrug af ressourcer, påpeger FDM Travel.

Samarbejde med grøn tænketank
Udover CO2-beregneren har FDM Travel sammen med den grønne tænketank CONCITO udarbejdet en guide med råd og tips til, hvordan man kan nedsætte sit CO2-aftryk på kør selv-ferien.

”Mange er ikke klar over, hvor stort et CO2-aftryk, deres rejse sætter. Her kan vores beregner hjælpe med at sætte det i perspektiv og måske få folk til at træffe nogle grønnere rejsevalg. Måske endda åbne for nye og anderledes oplevelser og muligheder,” siger Anders Iversen og tilføjer:

”Som rejsebureau kommer vi ikke til at opfordre folk til at blive hjemme. Dels fordi vi er en forretning, der lever af at sælge rejser, dels fordi vi ikke mener, at løsningen er, at vi ikke længere rejser ud i verden. Turisme er i mange lande en stor indtægtskilde og flere steder også en afgørende faktor i eksempelvis naturbevarelse.

I stedet vil vi forsøge at komme med forslag til, hvordan man selv kan reducere CO2-udledningen, og træffe sine rejsevalg ud fra et mere oplyst grundlag,” siger Anders Iversen.

Genåbner i Aarhus
FDM Travel har foreløbig kontorer i Odense, Vejle og Aalborg samt hovedkvarteret i Lyngby – i denne måned genåbnes i Aarhus, de egentlige lokaler vil dog først være klar efter sommerferien.

FDM Travel er specialiseret i individuelle kør-selv-ferier samt rundrejser med rejseleder. Derudover tilbydes storbyferie samt gruppe- og erhvervsrejser. Rejsearrangøren fokuserer på rejser til Europa samt oversøisk USA, Canada, Australien, New Zealand og Sydafrika.

Relaterede artikler:

Rejsebureau sætter strøm til bilferien

Trods millionunderskud: Meget lys fremtidsudsigt

Vil hjælpe kunderne med grønnere rejser