Apollo Rejser arbejder for øget fokus på bæredygtige rejser. Arkivpressefoto: Apollo Rejser.

Rejsebureau modtager ny miljøcertificering

Efter at have fået godkendt over 200 kriterier, har Apollo Rejser igen fået Travelife-certificering. ”Charterrejser har en unik effektivitet, også i et bæredygtighedsperspektiv,” siger salgsdirektør.

Travelife-certificeringen betyder, at Apollo opfylder de højeste sociale og miljømæssige standarder, skriver Apollo Rejser i en pressemeddelelse.

Certificeringen er et vigtigt skridt i rejsearrangørens bestræbelser på at gøre rejser mere bæredygtige. Ved at have fokus på energieffektivisering og -besparelser, vand og affaldshåndtering, menneskerettigheder, arbejdsforhold og øvrige parametre har Apollo for tredje gang modtaget den internationale Travelife-certificering, oplyses det.

”Travelife er et GSTC (Global Sustainable Tourism Council)-akkrediteret certificeringsorgan. Det betyder, at Apollos drift, ved at være certificeret, lever op til de højeste sociale og miljømæssige standarder på markedet. Certificeringen påvirker bæredygtighedsledelse og alle processer omkring kontoret og indkøb, personaleforhold, leverandører, rejser, ansvar på destinationerne og kommunikation med kunder,” lyder det fra Apollo.

Alene Apollo Rejser i Danmark forventer i år et salg på 150-160.000 rejser for hele 2022, heraf to tredjedel i sommerhalvåret.

Charterrejser har en unik effektivitet
I pressemeddelelsen siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo i Danmark: ”Charterrejser har en unik effektivitet, også ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Størstedelen af vores produktion består af direkte flyvninger fra hele landet med nogle af verdens mest miljøvenlige flyflåder. Samtidig gennemføres rejser yderst sjældent med halvtomme fly.

Derudover er lokal bæredygtighed en høj prioritet for os. Vi leder altid efter måder at styrke vores tilstedeværelse på en positiv måde for lokalsamfundene,” siger Glenn Bisgaard.

I en nylig undersøgelse gennemført af Apollo blandt over 1.000 danskere angav flest, at de vigtigste bæredygtighedsperspektiver for dem var miljøvenlige hoteller, lokalt produceret mad, at rejsearrangøren bidrager til den lokale økonomi og direkte flyvninger for lavere CO2-udledning. I dag tilbyder Apollo over 100 miljøcertificerede hoteller, hvoraf 54 er certificeret af Travelife. Målet er at øge antallet af miljøcertificerede hoteller med ti procent hvert år.

Apollo Rejser i Danmark er en del af gruppen DER Touristik Nordic. Gruppen har siden 2015 været en del af den tyske koncern REWE med over 300.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Vil ikke afsløre erstatningskrav mod SAS

Fem danske attraktioner først med nyt miljømærke

Her er bud på danskernes nye rejsetrends