Rejsebureau skifter adm. direktør

Arkivfoto fra Alfa Travel i januar sidste år med bureauets dengang seks ejere, fra venstre Allan Nielsen, der nu er ny adm. direktør, Peter Kærby, som er fratrådt som adm. direktør, samt Tommy Iversen, Christian Skadkjær, Jeanette S. Christensen og Alfa Travels stifter, Lars Frederiksen.

Arkivfoto fra Alfa Travel i januar sidste år med bureauets dengang seks ejere, fra venstre Allan Nielsen, der nu er ny adm. direktør, Peter Kærby, som er fratrådt som adm. direktør, samt Tommy Iversen, Christian Skadkjær, Jeanette S. Christensen og Alfa Travels stifter, Lars Frederiksen.

REJSEBUREAUER: Alfa Travel fra Holstebro har opsagt sin adm. direktør siden starten af 2014 og erstattet ham med økonomidirektøren. ”Vores direktør er stoppet, han og vi havde ikke samme tilgang til at være kaptajn på broen. Vi var uenige om fremtidens visioner,” siger bureauets grundlægger til standby.dk

I januar sidste år præsenterede Alfa Travel 43-årige Peter Kærby som ny adm. direktør som led i et generationsskifte ønsket af rejsebureauets stifter, Lars Frederiksen, der startede Alfa Travel i 1977.

Men med udgangen af sidste måned var Peter Kærby historie hos Alfa Travel. Om årsagen sagde Lars Frederiksen i går til standby.dk: ”Jeg sætter pris på Peter Kærby, men han er stoppet, fordi han og vi ikke havde samme tilgang til at være kaptajn på broen. Det går rigtig godt for os, så det har intet med økonomien at gøre, men vi kunne ikke blive enige om fælles visioner for fremtiden. Og kan man ikke enes, må vejene skilles.”

I stedet er rejsebureauets hidtidige økonomidirektør, Allan Julsgaard Nielsen, blevet ny adm. direktør. Allan Nielsen ønskede i går ikke at udtale om direktørskiftet, men henviste til Lars Frederiksen.

Lars Frederiksen grundlagde Alfa Travel efter mange år som underdirektør hos Benns Rejser i Holstebro. Gennem alle virksomhedens år har Alfa Travel hvert år skabt vækst. Sidste år omsatte rejsebureauet for anslået 92 mio. kr. og fik et overskud på 4,4 mio. kr., anslår rejsebrancheanalytiker Ole Egholm overfor standby.dk

Lars Frederiksen siger, at de tal ”ikke er helt ved siden af.” Han forventer samme omsætning i år for bureauet, der bl.a. laver studierejser, primært i Europa, men også oversøisk.

Som første led i generationsskiftet ændrede Lars Frederiksen for tre år siden virksomheden til et aktieselskab og fik fem medarbejdere i ejerkredsen. Samtidig gik man i gang med at lede efter en afløser for Lars Frederiksen som adm. direktør.

Om valget af Peter Kærby, sagde Lars Frederiksen sidste år i en pressemeddelelse: ”Jeg er glad for, at vi har fundet den rette profil til at drive den fortsatte udvikling af Alfa. Jeg vil fortsat være aktiv medspiller i Alfa, men det er tiden til at få ansat en direktør med den energi, som er nødvendig for at sikre Alfa Travel som selvstændig virksomhed.” Lars Frederiksen er i dag bestyrelsesformand for rejsebureauet.

Peter Kærby har tidligere været direktør i skirejsebureauet Dan Ski og indkøbschef hos Nordic Tours i Aarhus. Han var en af medejerne af Alfa Travel og hans aktiepost fordeles nu mellem de øvrige ejere; nogle har 10 pct. af aktierne, andre 20 pct., oplyser Lars Frederiksen.

I går sagde Ole Egholm til standby.dk: ”Alfa Travel har seks ejere, alle med 10-20 pct. ejerskab. Med så mange partnere sker det ofte, at der kommer lidt skilsmisse. ”