Rejsebureau skifter ejer

DK Rejs, moderselskab for rejsebureauerne Dansk Ungdomsferie (DUF) og Uptours, fik ved årsskiftet nye ejere, erfarer takeoff.dk

Ved årets udgang stoppede den hidtidige medejer og adm. direktør Jesper Mielke Schousen. Han blev midlertidigt afløst af selskabets revisor, Per Lilholt – men onsdag i denne uge forlod han direktionen. Ny adm. direktør siden i går, torsdag, for DK Rejs er 25-årige Morten Søndergaard Pedersen.

Udover Jesper Schousen var DK Rejs også ejet af Jeppe Risum, sidstnævnte var medstifter af Uptours, som DK Rejs overtog i 2009/10 – Nicolai Hommelhoff var den tredje medejer af DK Rejs; han fortsætter i ejerkredsen med de nye investorer.
 

Hvad der er betalt for DK Rejs, vil Morten Pedersen ikke oplyse til takeoff.dk – handlen omfatter DUF og Uptours DK Rejs; to andre varemærker i DK Rejs, Suncharter og Guideakademiet, er ikke mere under DK Rejs.

Nu skal Morten Søndergaard Pedersen bl.a. være med til at sørge for, at DUF’s renomme forbedres.

”Dansk Ungdomsferie er en af de slemme med masser af klager i Pakkerejse-Ankenævnet; bureauerne bag DUF har skiftet navn flere gange – kun Tyrkiet Eksperten har vist fået mere dårlig omtale gennem årene i pressen end DUF,” siger brancheekspert Ole Egholm til takeoff.dk

 

Morten Pedersen forventer at de to bureauer under DK Rejs i år vil have ca. 2.500 gæster, primært til berømte/berygtede Sunny Beach i Bulgarien og at DK Rejs vil omsætte for ”over 10 mio. kr.”
 

Trods sine 25 år er Morten Pedersen en driftig mand. ”Jeg kender rejsebranchen fra min Utopia Bartenderskole i Bulgarien, jeg har arbejdet for Uptours, og er medejer af cafeen Slap Af i Århus samt Tenderz.dk, der bl.a. leverer bartendere og serveringspersonale til forskellige events,” siger han til takeoff.dk og tilføjer:
 
”De nye investorer har indsat mig som direktør – de tidligere ejere, undtagen Nicolai Hommelhoff, er købt ud og hele ledelsen er udskiftet.”

Skrevet af Henrik Baumgarten