Rejsebureau uenig med ankenævn

3

vietnam, Ha Long Bay, ferie rejserTURISME: Rejsebureauer skal tydeligt gøre opmærksom på visa-regler, siger Danmarks Rejsebureau Forening.

Danmarks Rejsebureau Forening henviser til sag, hvor en kunde købte tre-ugers pakkerejse til Vietnam. På afrejsedagen blev klageren afvist ved indtjekning i Københavns Lufthavn, da kunden ikke havde gyldigt indrejsevisum for tre uger. Vietnam kræver indrejsevisum ved rejser over 14 dage.

Kunden fik med hjælp fra rejsebureauet visum på destinationen – udgiften blev 2.300 kr. til ændring af hjemrejsebilletterne.

Kunden krævede udgiften dækket af rejsebureauet samt kompensation for mistede feriedage.

Rejsebureauet mente ikke, det er ansvarligt for manglende anskaffelse af visum, lyder det fra DRF.

Et flertal i Pakkerejse-Ankenævnet er ikke enig. Flertallet kom frem til, at hver part må bære halvdelen af risikoen.

Danmarks Rejsebureau Forening tilføjer, at det er yderst vigtigt, at rejsebureauer oplyser kunden om visum-, pas- og vaccinationskrav.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Rejsebureau uenig med ankenævn"

Notify of
avatar
John
John

Siden hvornår er rejsekonsulenterne blevet medicinske rådgivere? Hvad så i tilfælde af at kundens egne medicinske behov ikke tåler at blive kombineret med de anbefalte vaccinationer mm.?

En henvisning til de lægelige eksperter i betingelserne eller som anbefaling må vel række.

JABK
JABK

En læge kan ikke udstede visa.

John
John

Hvem taler om at læger skal udstede visa?

Der er tale om, at rejsebureauet henviser til kundernes egen læge eller en rejsemedicinsk klinik, således rejsekonsulenten i forbindelse med vaccinationer ikke misinformere om et ekspertiseområde de ikke er opdaterede på.

wpDiscuz